L'anomenada Travesera de Picos de Europa, una dura prova de 74 km amb 6.560 m de desnivell positiu, va coronar els campions d'Espanya d'ultres.

En la categoria de veteranes B (més de 50 anys), la manresana Teresa Forn va aconseguir el subcampionat amb un temps de 18 h 39' 53'', a menys d'un minut de la primera classificada, Teresa del Campo (18h 39'53'').

En l'edició d'enguany de la Travesera de Picos de Europa, a la duresa del recorregut, pràcticament sense neu, s'hi van afegir les altes temperatures, que van deixar molts corredors fora de la cursa per arribar fora dels temps previstos en els controls. Va sobtar la poca presència de corredors catalans en aquesta clàssica prova de llarga distància.

A nivell absolut, es van imposar el component de la selecció basca Javi Domínguez amb un crono de 11h 11' 01'', seguit d'Ivan Cuesta de la selecció càntabre amb 11h 18' 37'' i de Manuel Anguita, de la selecció andalusa, amb 11 h 28' 11''.' En categoria femenina, les tres primeres places van ser per a Eva Maria Moreda (13 h 41' 18''), María Mercedes Pila (14 h 20' 26'') i Marta Escudero (14 h 39' 37'').