El Manresa Rugby Club disposa d'un total de set categories de base: la sub-6, la sub-8, la sub-10, la sub-12, la sub-14, la sub-16 i la sub-18. Entre totes elles hi ha fins a quaranta-cinc jugadors, i això és a causa del bon treball que realitza l'escola de rugbi de l'entitat, que es va crear a principi de l'any 2014 amb un total de trenta nens i nenes participants. En les tres categories de més edat es juguen competicions organitzades per la Federació Catalana de Rugbi, mentre que en la resta es fan trobades cada tres setmanes, aproximadament.

Fusió amb l'Osona RC

Des de fa tres temporades, el Manresa Rugby Club pren part en les diferents competicions juntament amb l'Osona Rugby Club, que té la seu a Vic, i disputen els seus partits sota el nom de Catcentral o Catalunya Central. El conjunt sub-18 va finalitzar en la tercera plaça de Tercera Divisió, mentre que el sub-14 va acabar en darrer lloc de Segona.

En les trobades també juguen sota la mateixa denominació, però hi porten dues formacions, una formada íntegrament per jugadors del Manresa i l'altra per nois i noies de l'Osona. En les dues primeres campanyes també va prendre part en la fusió l'Anoia Rugby Club, però aquest curs va deixar de treballar la seva escola a causa de la falta de monitors. El president actual del Manresa Rugby Club, Lluís Jou, va assegurar que la temporada vinent es continuarà treballant amb el mateix format, ja que estan molt contents amb el seu funcionament.

Pocs efectius als sub-16 i sub-18

Un dels objectius de l'entitat, pel que fa a les categories de base, és incorporar nous jugadors, especialment en les dues categories de més edat: la sub-16 i la sub-18, en les quals disposa de molt pocs efectius. El pla per aconseguir-ho és augmentar la promoció de l'esport de la pilota ovalada a través del programa Esport a l'Escola que ofereix cada any l'Ajuntament de la capital bagenca. El president club, que reconeix que les escoles estan molt contentes amb els serveis del Manresa Rubgy Club, explica que la idea és fer una sessió més llarga, d'una durada d'aproximadament cinc hores que inclogui una estona de competició per tal de motivar els nens i nenes perquè coneguin més aquesta disciplina esportiva.