L'holandès Dylan Groenewegen va guanyar el prestigós esprint dels Camps Elisis per tancar l'edició número 104 del Tour de França. El britànic Chris Froome va ampliar la seva llegenda amb el quart Tour per davant del colombià Rigoberto Urán i del francès Romain Bardet, que al final va retenir la tercera posició per un segon. No hi va haver atac de Mikel Landa per prendre-l'hi. Groenewegen, jove talent de 24 anys de l'equip LottoNL-Jumbo, va aconseguir la victòria més important de la seva carrera després de superar el veterà alemany André Greipel.

El tradicional passeig pels Camps Elisis va certificar el tercer triomf consecutiu de Froome. Urán va tapar el forat que es preveia que ocuparia Nairo Quintana i va acabar segon, com en el Giro del 2013 i 2014, i Bardet, segon en l'edició passada, va haver-se de conformar amb el tercer lloc. El guanyador va assegurar, en acabar, que havia estat «el seu repte més gran» perquè «el rendiment dels rivals» el van obligar a «donar el millor». Froome va comentar, després de creuar la linia de meta, que «la possibilitat de guanyar un quart Tour» el va motivar «més que mai» i va deixar ben clar que per a ell és un honor «formar part de la història» de la prova.

Cap victòria d'etapa

Encara que sembli complicat d'entendre, Froome ha guanyat un Tour sense cap triomf d'etapa. Amb aquest fet, el britànic es converteix en el setè ciclista de la història en aconseguir aquesta fita. Tampoc no ho van aconseguir corredors com Firmin Lambot, Roger Walkowiak, Gastone Nencini, Lucien Aimar, Greg LeMond i Óscar Pereiro. El britànic no va guanya cap jornada important a cap de les grans des que es va imposar a la contrarellotge de Calp, a la Volta Espanya de l'any passat. De fet, el ciclista nascut a Nairobi (Kenya) va presentar-se a la sortida de Düsseldorf sense estrenar el seu caseller de victòries. La seva primera de l'any ha estat, precisament, la general d'aquest Tour .

Més a prop dels mites del Tour

El britànic, amb quatre Tours a la butxaca, va assegurar sentir-se «un priviliegat» d'estar molt a prop dels cinc cops guanyadors de la ronda gala, els francesos Jacques Anquetil i Bernard Hinault, el belga Eddy Merckx i de l'espanyol Miguel Indurain. «Cada dia la guerra és diferent en el Tour, totes les victòries són particulars. D'aquesta me'n recordaré sempre per què ha estat la més ajustada», va assegurar el corredor del Sky a la meta dels Camps Elisis.

El més ràpid de la història

El vençedor d'aquesta edició número 104, Chris Froome, va firmar, un cop totalitzades totes les etapes, una mitjana de 40,995 quilòmetres per hora, que suposen la segona millor marca registrada en tota la història, tan sols superada per la del 2005, guanyada pel americà Lance Armstrong però que li va ser retirada per dopatge. En un edició amb menys arribades en pujada, Froome ho va tenir més fàcil.