La nedadora badalonina Mireia Belmonte es va quedar sense medalla en la final dels 800 metres lliures dels mundials que se celebren aquests dies a Budapest. Belmonte va finalitzar en quarta posició, per darrere de les nord-americanes Katie Ledecky i Leah Smith i de la xinesa Bingjie Li.

La badalonina, que en aquesta competició ja ha guanyat l'or en els 200 papallona i la plata en els 1.500, va finalitzar la prova amb un temps de 8:23:30, gairebé cinc segons per sobre del temps que tenia acreditat, i repeteix la mateixa plaça aconseguida l'estiu passat als Jocs Olímpics de Rio. L'or va ser per a Ledecky amb 8:12:68, segona millor marca mundial de l'any; la plata per a Li (8:15:46) i el bronze per a Smith (8:17:22). Aquestes dues nedadores van rebaixar el temps amb el qual van arribar a Budapest.

El disseny de la cursa de Ledecky va ser tal com s'esperava. La de Washington va nedar sola i ho va fer a ritme de rècord fins als 350 metres. Per darrere, i a distància, es van moure Li i Smith. Pel que fa a Belmonte, va anar de menys a més, però l'estratègia no va funcionar. Va començar a remuntar des del setè lloc i ho va fer acompanyada per l'hongaresa Boglarka Kapas. Va avançar la italiana Quadarella i fins als 350 metres no es va posar en situació d'atacar a Smith. En el moment en què Belmonte havia de començar a retallar la segona nord-americana, que va ocupar durant pràcticament tota la cursa el tercer lloc, es va quedar sense gasolina i la distància entre les dues es va mantenir, i fins i tot ampliar, fins al final.

Després de la cursa, la badalonina va admetre que no es va sentir «molt bé físicament» abans de nedar. I és que Belmonte es queixa de problemes gripals durant tota la setmana, però tot i això ja ha assolit dues medalles. «Estava marejada i amb molt mal de cap. Demà (avui pel lector) ja espero estar millor, perquè afronto la dar-rera prova i ja està», va manifestar. La badalonina va comentar que nedar amb Ledecky és com un vist i no vist. «La veus a la sortida i fins al final no la tornes a veure, perquè sempre va molt endavant», va comentar.

En ser preguntada per si Ledecky va ajudar la seva compatriota Leah Smith a aconseguir el bronze, la catalana va dir que no va tornar a veure la cursa, però suposa que «pot ser». «Veia Smith i una mica la xinesa en els viratges, però no estava pendent del què passava més endavant», va indicar la nedadora badalonina. Avui, Belmonte disputarà l'última prova que li queda pendent, els 400 metres estils. Aquest matí tindrà les sèries i, si no hi ha cap sorpresa, a la tarda nedarà la final.

Caeleb Dressel fa història

El nord-americà Caeleb Dressel va aconseguir entrar en els llibres d'història de la natació després d'aconseguir penjar-se tres medalles d'or en una mateixa sessió. Dressel es va imposar en els 50 metres lliures, els 100 papallona i el relleu mixte de 4x100 lliures, una fita que ningú havia aconseguit abans, ni en Jocs Olímpics ni en Mundials. Dressel, que encara no ha complert els 21 anys, ja acumula sis ors a Budapest i encara té una bala a la recambra. En la primera prova, els 50 lliure, va dominar des del principi i va superar el brasiler Bruno Fratus, que va ser plata, i el britànic Ben Proud, bronze. En els 100 papallona, el nord-americà va vèncer una altra promesa, l'hongarès Kristof Milak, que va ser segon, i Joseph Schooling, de Singapur, va completar el podi.

L'altra figura de la sessió va ser la sueca Sarah Sjostrom, que va guanyar l'or en els 50 papallona i després va batre el rècord del món dels 50 metres lliures. Sjostrom va nedar a 23.67 i va acabar amb el límit mundial de l'alemanya Britta Steffen, que va fer una marca de 23.73 a Roma l'any 2009.