Mireia Belmonte segueix fent història per l'esport català després d'obtenir la seva tercera medalla als Campionats del Món de Budapest, a Hongria. La catalana va entrar per darrere la nedadora local, Katinka Hosszú, amb un temps de 4:32:17 en els 400 estils. El bronze va ser per a Sidney Pickrem.

Després de ser or en els 200 papallona i plata als 1.500 lliures, la badalonina va sumar una altra medalla remuntant en el darrers 100 lliures. La carrera va ser dominada, des del principi, per Hosszú, qui amb un temps de 4:29:33 va fer rècord dels campionats.

Belmonte va completar una millor segona part de cursa. Al segon llarg de braça, la catalana va perdre pistonada i va permetre que la canadenca Pickrem entrés en la lluita per a les medalles. Però en els últims cent, la badalonina va remuntar des de la quarta posició per aconseguir pujar al segon esglaó del podi.

Amb aquest resultat, Belmonte aconsegueix la millor marca del 2017 en aquesta modalitat. A més, la catalana es va quedar a 96 centèsimes del rècord d'Espanya, que ella mateixa posseeix. És també destacable que per a Hosszú aquesta medalla suposa el setè títol mundial entre totes les proves.

Pel que fa a Mireia Belmonte, la catalana marxa de Budapest amb grans prestacions individuals. Un mundial en el qual ha aconseguit tres medalles que se sumen a les 41 que ja tenia en les diferents competicions internacionals.