Manresa va començar a viure ahir dos dies de festa del futbol sala català, per segon any consecutiu. Unes 1.500 persones van omplir la graderia de vestidors del Nou Congost per assistir als partits de semifinals d'ahir, amb els dos equips grans del panorama del país, el Barça i el Catgas Energia, que van fer bons els pronòstics i es van classificar per a la final que tindrà lloc avui, a partir de les 21.45 hores. Per a la capital bagenca, però, el millor és poder-ho organitzar per segon any seguit i tenir-hi l'equip de la ciutat, l'Eternam Manresa, que va intentar fer el millor paper possible davant d'un Catgas dues categories superior que va demostrar aquesta diferència a la pista amb una clara victòria.

Primera meitat decisiva

El conjunt de Santa Coloma no va deixar cap lloc a la sorpresa i va anar marcant gols en una primera part en què ja ho va deixar tot sentenciat. Va dur a terme una dura pressió sobre la sortida de la pilota dels manresans, que van cometre algunes errades que ja no van poder resoldre, malgrat que també és cert en que en algunes accions no hi va haver gaire fortuna. Així, tot i que els colomencs van ser molt millors a la primera meitat, la realitat és que alguns gols van arribar després de faltes dubtoses en situacions complicades per als amfitrions. És possible que la diferència hagués estat semblant en cas que no haguessin succeït aquests esdeveniments, però la realitat és que la fortuna no va ser propícia per als de Jordi Rozas.

De tota manera, el Catgas va passar el corró i al minut 1 es va avançar en el marcador amb una anotació de Iago Míguez. Va ser en la segona meitat d'aquesta primera part, però, quan hi va haver la gran diferència en el temptejador. Com si fos una allau, Juan Carlos va anotar el segon al minut 10. Un minut més tard, un dels més destacats del partit, Chávez, va anotar el tercer, i encara van arribar tres gols més, marcats per Ari Santos, Pacheco i Del Moral; aquest, tres segons abans del final.

El Catgas havia aconseguit deixar el partit enllestit i, a més, aprofitar els darrers vint minuts per rotar plantilla i també per guardar forces de cara a la final d'avui. Això va permetre que el ritme no fos tan alt i que el porter local, Aleix, es pogués lluir en algunes intervencions a rematades foranes.

A més, Carles Corvo va poder anotar el gol de l'honor per als manresans, i aquests van tancar el període amb un parcial d'empat a un, ja que Chávez va anotar el seu segon gol i va establir l'1-7 definitiu. La temporada oficial comença demà per a l'Eternam Manresa, i serà llavors, un cop passada la festa, quan caldrà estar a punt per assolir els objectius.