Els nedadors del CN Sant Andreu van ser els grans protagonistes de l'edició d'ahir del Trofeu Serra i Santamans de natació, que va tenir lloc a les piscines municipals de Manresa. Àlex Ramos i Lindon Muñoz van destacar per damunt dels altres després d'imposar-se en les seves respectives categories. Ramos va guanyar amb un registre d'1:46:85 en els 200 metres lliures i 804 punts acumulats, i Muñoz, la seva companya de club, va aturar el registre dels 200 metres lliures amb 1:59:08 i un total de 803 punts.

Bona marca de l'estrella

Una de les més esperades ahir a la piscina manresana, però, era Jessica Vall. La barcelonina, amb el permís d'una Mireia Belmonte que semblava que podria competir al Bages però que finalment va caure del cartell, és una de les estrelles de la natació estatal. Va aconseguir el bronze mundial als campionats del món de Kazan, el 2015, i ha estat finalista en les darreres grans competicions internacionals, com ara els mundials que es van disputar a Budapest l'estiu passat. És una de les grans figures de la natació estatal i ahir, en la seva participació al Serra i Santaments, va superar el rècord del torneig en els 50 metres braça.

És bo dir que aquesta tampoc no és la seva distància favorita, ja que és una especialistes en els 200 metres, en què acostuma a nedar en negatiu, és a dir, els darrers cent metres més ràpids que no pas els primers.

L'altre rècord va ser d'una de les nedadores esmentades abans, la companya de Vall al Sant Andreu, Lindon Muñoz, que va aconseguir el rècord en els 50 metres papallona. El seu company Óscar Díez també va tancar la seva participació amb la millor marca personal.

La manresana Mireia Pradell (CN Barcelona) va finalitzar tercera en els 50 metres esquena i Guillem Lázaro (CN Terrassa) va acabar tercer en els 200 metres papallona. El també manresà Arnau Rovira (CN Sant Andreu) va finalitzar en el sisè lloc en els 200 metres lliures. Pel que fa als nedadors del CN Minorisa, la més destacada va ser Berta Martínez, quarta i molt a prop del podi en els 50 metres esquena, i la seva companya Maria Gea va finalitzar entre els deu primers de la mateixa prova.

També van competir Jana Tor-reblanca, Jan Iwan, Mariona Monferrer, Alba Rovira, David Fernández, Carles Martínez, Marta Riera, Sílvia Merenguer, Àneu Ferrer, Marc Barrera, Quim Gonzalvo i Adrià Ribera.