La selecció espanyola femenina de bàsquet va iniciar el seu camí en la fase de classificació per l'Eurobasket del 2019 amb una contundent victòria per cinquanta punts de marge (42-92) davant Bulgària, en un matx que es va disputar a Sofia. De la mà de Laura Nicholls, que va estrenar capitania, Marta Xargay, Astou Ndour i Cristina Ouviña, l'equip espanyol va donar el primer pas per ser en el campionat continental que es disputarà conjuntament a Sèrbia i Letònia el juny del 2019.

El conjunt dirigit per Lucas Mondelo va haver d'esperar a la recta final del primer quart per començar a obrir forat, ja que van anotar un parcial de 0-6 per acabar el període amb un 14-21. La resistència de les búlgares va acabar de flaquejar en el segon quart, i les visitants, tot i tenir un escàs encert des de la línia de triple, van arribar a la mitja part de l'enfrontament amb una diferència clara en el marcador (26-42).

En la segona meitat, l'equip de Mondelo va sortir disposat a deixar clares les seves intencions i va prémer l'accelerador per, amb un gran treball d'equip, passar per sobre el rival i afrontar els deu dar-rers minuts amb 32 punts de marge (36-68). En aquests, la tònica va ser la mateixa, i una Espanya molt superior va ampliar cada cop més el marge davant unes locals que no trobaven la tecla per acostar-se en l'electrònic davant un equip molt sòlid en defensa i efectiu en atac.