Segueix-nos a les xarxes socials:

BÀSQUET | EUROLLIGA

El València guanya a fora i el Madrid derrota el Zalgiris

Els blancs mantenen el quart lloc, que es jugaran amb el Panathinaikos

El València del santpedorenc Rafa Martínez va obtenir ahir una victòria que no serveix per a la classificació, però sí per obtenir l'onzè triomf de la fase i mirar d'acabar-la de la millor manera possible. Els homes de Txus Vi-dorreta van derrotar l'AX Milà per 89-93 en un partit que no es va decidir fins al final, després d'una gran igualtat durant els quaranta minuts de joc.

Els valencians, que perdien per 23-16 al final del primer quart, van anar entrant al partit i, després d'un tercer període força bo, van intentar arribar a un final còmode amb un 84-90 a falta d'1.45. Però els milanesos es van situar a un punt de la mà de Gudaitis. Abalde només va anotar un tir lliure, però un rebot ofensiu de Doornekamp va ser vital per tornar a donar aire a l'equip. El mateix Abalde va anotar dos tirs lliures més quan faltaven vuit segons i va sentenciar. Rafa Martínez va anotar vuit punts en un duel en què van destacar els 27 del local Micov.

Batalla tàctica

A Madrid, el Zalgiris de Jasikevicius es jugava les darreres possibilitats de ser quart i de tenir el factor pista a favor en els play-off, però no va aguantar l'estrebada final d'un Reial Madrid que va haver de suar per vèncer el conjunt lituà (88-81).

Els visitants van estar particularment encertats des de la línia de tres (8 de 13, amb encert en els sis primers) i van mantenir a ratlla els blancs. Aquests, però, es van poder escapar en el tram final de la mà d'algunes accions de Rudy Fernández. A més, Felipe Reyes va ser un maldecap per a la defensa visitant, amb 16 punts, i va avortar els 21 de Jankunas i els 14, amb quatre triples, de Milaknis.

El Madrid és quart, empatat amb el Panathinaikos, que ahir va guanyar per 75-76 el Maccabi amb un bàsquet de Mike James a cinc segons. En l'altre partit, Estrella Roja, 63-Fenerbahçe, 80. Avui, el Barça rep un Baskonia que es juga mitja classificació, i també hi ha un Brose-Unicaja.