Simeó Ubach ha tancat la temporada del campionat d'Espanya de MX2 havent-se classificat segon en cadascuna de les dues mànegues de l'última cursa disputada aquest diumenge a Malpartida, a Càceres. Ubach no ha pogut revalidar el títol aconseguit l'any passat i ha acabat subcampió darrere del dominador, Iker Larrañaga.

En una jornada amb les temperatures molt altes, el corredor manresà va haver de remuntar a la primera mànega després de tenir problemes a la sortida; i a la segona va situar-se segon des de la primera volta i va mantenir el ritme del pilot capdavanter, Iker Lar-rañaga, una bona part de la mànega.

Ubach valorava les dues curses dient que «han estat ben diferents. A la primera, la moto m'ha patinat del darrere i he perdut força ter-reny, ja que he passat el dotzè a la primera volta i ha tocat remuntar en unes condicions dures perquè les temperatures eren fins i tot més altes que el dia anterior. M'he situat segon a tres voltes del final i he pogut mantenir el lloc. A la segona mànega he sortit bé i ja m'he posat segon a la primera volta per mantenir-m'hi fins al final. Al llarg de la segona meitat he acusat més les altes temperatures i he cedit més terreny respecte del líder».

A l'hora de fer balanç del campionat, el pilot de KTM explicava que «aquesta temporada defensava el títol de campió d'Espanya i només he baixat del podi en una ocasió. Quant a rendiment, progressió i regularitat als primers llocs, ha estat perfecte. El subcampionat és un bon resultat. També és cert que l'Iker Larrañaga ha tingut un gran rendiment i és el just campió, per la qual cosa cal felicitar-lo».

Simeó Ubach se centrarà ara a completar el calendari de proves que queden del campionat d'Europa de MX250.