El Tour de França 2018 inicia una nova edició el dissabte 7 de juliol. Una de les competicions ciclistes més importants del món ocuparà tot el mes i presenta un planter de corredors amb els noms destacats del ciclisme actual. Entre ells Chris Froome, que pot acudir finalment al Tour de França després de la polèmica pel seu suposat dopatge en la Volta a Espanya 2017.

Al costat del esportista kenyà, nacionalitzat britànic, hi ha altres grans candidats a alçar el títol a París el 29 de juliol. A més de a Froome, de l'equip Sky, cal seguir de prop l'italià Vincenzo Nibali (Bahrain Merida), als colombians Nairo Quintana (Movistar Team) i Rigoberto Urán (EF-Drapac), al britànic Geraint Thomas (Sky Team), l'holandès Tom Dumoulin (Team Sunweb) i l'australià Richie Porte (BMC Racing Team).

Hi ha algun espanyol favorit?

Quant als ciclistes espanyols, hi ha dos noms que sobresurten entre els 13 que participen al Tour de França 2018. Tant Alejandro Valverde com Mikel Landa, ambdós del Movistar Team, parteixen des del principi amb opcions de fer grans coses al país gal .

El primer representa la generació més veterana i acumula un total de 4 etapes guanyades en els Tour de França que ha participat. La millor posició la va aconseguir en 2015 amb el bronze i de la resta d'aparicions (nou) es va colar entre els vuit primers en cinc ocasions. Per l'altre costat, Landa encapçala els joves i ve de quedar en quarta posició i fregar el podi al Tour de França 2017.

Quines són les etapes imprescindibles?

Finalment, el Tour de França 2018 presenta un total de 21 etapes i dues jornades de descans. Entre aquestes hi ha una sèrie d'etapes que destaquen per la seva particularitat o la seva complexitat. La primera és la d'obertura, amb l'inici a l'illa de Noirmoutier i després 110 quilòmetres de ruta a les ribes de l'Oceà Atlàntic.

En originalitat, també cal destacar les dues proves contrarellotge. En primer lloc, la de per equips, que tindrà lloc el 9 de juliol a Cholet; i la segona, la individual, que ocuparà l'anteúltima etapa el 28 de juliol. Les dues proves seran decisives, igual que la 9a etapa, en la qual els ciclistes s'enfrontaran a més de 20 quilòmetres pavimentats en 15 seccions repartides per la ruta.

Pel que fa als recorreguts complexos, es troben els que porten als corredors a l'alta muntanya. Als Alps destaca la 12a etapa amb les 21 corbes d'Alpe d'Huez i que serveix de conclusió al tram alpí. Mentrestant, a la serralada pirinenca les etapes clau són la 17a i la 19a, on els competidors arribaran a la màxima altura del Tour 2018, 2.215 metres en Col du Portet i el mític Tourmalet respectivament.