El ciclista alemany John Degenkolb (Trek-Segafredo) va guanyar ahir a l'esprint la 9a etapa del Tour de França, entre Arres Citadelle i de Roubaix (156,5 km), mentre que el belga Greg Van Avermaet (BMC) es va mantenir com a líder de la general.

Un dia després de la Festa Nacional, que cada 14 de juliol commemora la presa de la Bastilla, la Gran Boucle va viure una altra etapa envoltada de patriotisme en coincidir en data amb la presència de la seva selecció de futbol a la final del Mundial. Els ciclistes van topar amb multitud de banderes franceses i samarretes dels Pogba, Griezmann i companyia, durant una jornada marcada per un total de 21,7 km rodant sobre empedrat.

El perill d'aquests trams sobre llambordes es va fer evident des de l'inici, quan una caiguda al quilòmetre 7 va provocar que homes importants, com el murcià José Joaquín Rojas (Movistar) i sobretot l'australià Richie Porte (BMC ), abandonessin la cursa per culpa de les seves lesions.

L'abandonament de Rojas suposa una baixa sensible per a l'equip Movistar, ja que perd un dels gregaris encarregats de canalitzar el lideratge d'Alejandro Valverde i Mikel Landa al costat de Nairo Quintana. Per la seva banda, la retirada de Porte va deixar el gran grup sense un dels grans candidats per al triomf final.

Avui, el Tour viurà la seva primera jornada de descans, abans d'afrontar demà l'inici de les etapes de muntanya.