El centrecampista brasiler del Barça Philippe Coutinho ja és jugador comunitari. D'aquesta manera, el Barça va solucionar ahir el problema que l'hauria pogut obligar a escollir entre ell, els seus compatriotes Arthur i Malcom i el xilè Arturo Vidal a l'hora de jugar la Supercopa de demà, a les deu de la nit, contra el Sevilla. La reglamentació només deixa jugar a tres futbolistes extracomunitaris, però, si els tràmits no s'haguessin solucionat, el Barça tindria quatre jugadors amb aquesta condició, sense comptar el central Marlon, que no entra en els plans del tècnic Ernesto Valverde.

Coutinho passa a tenir la condició de jugador comunitari gràcies a la seva dona, Aine, que té nacionalitat portuguesa. El fet d'estar casat Aine permet al jugador actuar com a comunitari en totes les competicions. El tràmit de regulació del passaport ha costat més del previst, però finalment els serveis jurídics i administratius del Barça van gestionar i solucionar la situació, i la Federació Espanyola de Futbol hi va donar la conformitat.

Si juga contra el Sevilla, serà el debut de Coutinho aquesta pretemporada, ja que no va ser a la gira pels Estats Units, ja que encara es trobava de vacances, a causa de la seva participació amb Brasil al Mundial de Rússia.