Segueix-nos a les xarxes socials:

El Cadí es posa en marxa per preparar un dur inici de curs

Les de la Seu inicien la pretemporada amb el repte d'evitar lesions

El Cadí es posa en marxa per preparar un dur inici de cursTONI SOLANELLES

La Seu torna a respirar bàsquet de primer nivell. Cinc mesos després del darrer partit de lliga, el Cadí torna a fer rodar la pilota, encara que sigui a mode d'entrenament. El conjunt que dirigeix Bernat Canut ha iniciat la preparació tècnica i física, després que les deu integrants de la plantilla que ja són a la capital de l'Alt Urgell hagin completat, amb nota, els controls mèdics.

Canut i el seu equip -Xavi Miñambres, Roger Vilaró i Xavier Calm- integren la preparació física amb el treball damunt el parquet des del primer dia. Això no treu que alguns dies els aprofitin per fer sortides a la muntanya o altres tipus d'activitats més socials. Tot per arribar prou bé a una complexa arrencada de campionat.

De fet, les primeres sessions d'entrenament estan molt encaminades a repassar conceptes bàsics que les sis jugadores que continuen de la temporada passada ja coneixen i que es tracta de traslladar a les noves components de l'equip. En la primera jornada formal d'entrenament, ahir a la tarda, es van fer uns testos físics en què va quedar clar que tothom, però especialment Zuzanna Sklepowicz, Mehryn Kraker i Andrea Vilaró, arriba en bona forma -a excepció de la baixa de la finlandesa Anniina Äijänen per una indisposició lleu que no l'ha d'impedir integrar-se al grup ben aviat. També es preveu que una vegada resolts els tràmits burocràtics, la jamaicana Shereesha Richards arribi a l'Alt Urgell la setmana vinent.

El llarg parèntesi entre temporada i temporada que viu el bàsquet femení de primer nivell fa que totes les jugadores hagin arribat amb moltes ganes de posar-se a punt i començar a competir.

Quedava clar ahir damunt el parquet del poliesportiu municipal de la Seu, que acollirà pràcticament matí i tarda sis dies a la setmana la preparació del conjunt. La càrrega de treball, però, ha de ser la justa. I evitant ensurts. L'inici de la temporada passada va estar marcat per un notable volum de lesions que va condicionar el joc de l'equip, a banda de deixar més o menys temps fora de joc peces que havien de ser clau, com Georgina Bahí o Ariadna Pujol.

Sense cap mena de dubte, un dels reptes inicials del conjunt és que les jugadores arribin prou fortes a un tram inicial del campionat -a partir del 13 d'octubre a Torrejón de Ardoz- que es preveu molt complex. Dos partits fora de casa amb dos equips prou perillosos sobre el paper (ambdós gallecs, el Lugo i el Ferrol) i, després, quatre dels conjunts més potents de la lliga: el Perfumerías Avenida (que serà el primer rival que visitarà la Seu), l'Spar CityLift Girona, el Lointek Gernika i l'IDK Gipuzkoa.

L'objectiu reconegut en públic o en privat per tothom és poder transitar entre els vuit primers llocs de la classificació, que aquest curs donaran lloc a disputar la Copa de la Reina i el play-off per aconseguir el títol.

Prem per veure més contingut per a tu