Segueix-nos a les xarxes socials:

El Barça es queda a mitges a València

Els blaugrana empaten a Mestalla i cedeixen el lideratge a un Sevilla que ha aprofitat les reiterades ensopegades dels grans

València - Barça

27

Després de l'exhibició a Wembley, a la lliga de Campions davant el Tottenham, Ernesto Valverde va optar, ahir a Mestalla, per fer pocs retocs a l'alineació. Va donar continuïtat al brasiler Arthur, elogiat per la seva actuació a Londres, fins i tot comparat amb Xavi, i va fer entrar Vermaelen en el lloc de Lenglet per fer parella amb Piqué. La resta, els habituals de les grans ocasions, com ho era ahir el duel amb el sempre complicat València, malgrat no trobar-se en la seva millor forma. Els blaugrana, que coneixien la resta de resultats de la jornada, sabien que per mantenir el lideratge havien de guanyar. I no ho van aconseguir. L'empat final deixava el Sevilla com a capdavanter, malgrat el seu mal inici de la competició de la regularitat. Els de Pablo Machín han aprofitat, almenys de moment, les reiterades ensopegades tant del mateix Barça com del Reial Madrid.

No havia passat ni un minut i el València ja manava en el marcador. Una deficient defensa (rosari d'errors dels jugadors del Barça) en un llançament de cantonada va facilitar el primer gol local, anotat pel central Garay, que només va haver d'empènyer la pilota. El València va sortir amb un 4-4-2 molt marcat. El Barça, amb l'habitual 4-3-3 que li servia per dominar la pilota. Això, però, facilitava les contres valencianistes. Al minut 5, Guedes va servir a Batshuayi i Ter Stegen va evitar el 2 a 0, en enviar la pilota a córner. Al minut 11, Guedes va ser substituït per lesió i va entrar Txérixev.

El València, amb un joc vertical, arribava amb facilitat als dominis de Ter Stegen. Batshuayi ho va tornar a provar al minut al 12, però el porter del Barça va tornar a aturar el seu llançament. El joc de toc blaugrana al mig del camp era, en aquesta primera fase del matx, poc efectiu. Això fins que, a l'equador del primer temps i després d'una bona recuperació gracies a la pressió sobre els jugadors valencianistes, va aparèixer Messi per desequilibrar amb un llançament ras des de la frontal, després d'haver rebut una paret del seu company Suárez (min 22).

Amb l'1 a 1, les possessions del Barça eren cada cop més llargues i feien patir molt el València, que ja no trobava la manera de sortir del seu camp. En una acció aïllada, però, Gayà va llançar amb perill sobre la porteria blaugrana, però la pilota va anar a fora, massa desviada (min 38).

Txérixev va tenir la primera ocasió de la represa amb un llançament amb l'exterior des de la frontal ajustat al pal (min 47). Ben aviat el Barça va tornar a agafar la iniciativa davant un València ordenat. Messi va fer un canvi de ritme per posar a prova Neto (min 54). Per contrarestar el domini visitant, el València va augmentar la pressió i va donar algun ensurt amb un Batshuayi crescut al mig del camp. Coutinho va rebre una pilota amb tot l'avantatge dins de l'àrea i, en lloc rematar tal com venia, va voler fer un control i Gayà, que venia per darrere, li va prendre la cartera (min 73).

A la recta final, el València es notava desgastat, però el Barça també, i, a més, li corria el rellotge. Ambdós conjunts havien jugat partits exigents entre setmana a la Champions. Cap dels dos equips, però, no renunciava al triomf.