Amb la força que dona la victòria en el campionat d'Europa obtinguda ara fa poc més d'un mes a les Açores, el patinador cardoní Pere Marsinyach inicia avui el camí en el mundial que es disputa a prop de Nantes, a la regió de la Vendée, a França. El bagenc intentarà fer una bona arrencada i aspira a quedar entre els tres primers, amb la qual cosa superaria el seu millor resultat, obtingut en el darrer campionat del món, disputat a la Xina l'any passat.

Així, a partir de les 13.20 hores fins a les 16.40 tindrà lloc el programa curt masculí, en què Marsinyach haurà de fer la seva rutina obligatòria i no cometre errades per mantenir les possibilitats de triomf. En cas de quedar entre els deu primers classificats, com tot semblar indicar, passaria directament a la disputa del programa llarg, que tindrà lloc demà a partir d'un quart de cinc de la tarda fins a les sis i deu minuts.

En un moment esplèndid

Marsinyach arriba al certamen en un moment esplèndid de forma, tant física com psíquica. Els seus dos entrenadors, Carme Sanjosé i Joan Jané, seran amb ell durant aquest esdeveniment, que ja ha començat amb la disputa de campionats de categories menors. Els tècnics, juntament amb el coreògraf Manel Villarroya, busquen el millor resultat possible a través d'una tècnica expressiva que al darrer europeu va fer aixecar el públic dels seients i li va suposar unes quantes notes de 10. Entre els seus rivals, destaca l'italià Luca Luccaroni, que ha aconseguit el campionat del món el quatre oportunitats. A més de Marsi-nyach, completen la formació catalana Sergio Canales i Llorenç Álvarez, tots dos, també, de la federació catalana.

Sisè lloc per a Isla

Les coses van començar bé ahir per a la delegació bagenca als campionats. En la competició femenina, N0emi Isla va obtenir una brillant sisena posició, la qual cosa li dona el bitllet per participar en la final de les deu millors que es disputarà demà a la tarda. Isla va aconseguir una puntuació de 105,300 punts i va quedar classificada just darrere de l'altra representant catalana en la competició, Carla Escrich, que va sumar 107,300 punts. Els tres primers llocs van correspondre a les patinadores italianes, les grans favorites de la competició. Així, Silvia Nemesio va ser primera, Letizia Ghiroldi va ocupar el segon lloc i Silvia Lambruschi va ser tercera, de 29 participants.