Amb una programació teòrica i pràctica de primer nivell, tornen les Jornades de Medicina, Esport i Salut de Manresa, que se celebraran entre demà i divendres a les instal·lacions de l'Ateneu les Bases, la FUB i la FUB 2 (UVic-UCC). Unes jornades que tractaran alguns dels principals temes d'interès a l'entorn del binomi salut i esport.

El certamen, que compleix la 28a edició, adreçat a metges de l'esport, personal d'infermeria, fisioterapeutes, podòlegs, llicenciats i estudiants d'educació física i ciències de la salut, entrenadors i aficionats a l'esport en general, tindrà la participació de ponents de reconegut prestigi .

Una de les novetats d'aquesta edició és el canvi de denominació de les jornades, ja que a les paraules medicina i esport s'ha afegit la paraula salut, una declaració d'intencions clara per part del comitè organitzador, amb l'objectiu d'ampliar els continguts que inclouen les activitats previstes. Una altra novetat és la incorporació de la FUB (UVic-UCC) en el comitè científic organitzador de les jornades, amb la intenció d'injectar-hi saba nova. També s'ha reduït de tres a dos dies d'activitats, amb la intencio d'alliberar el dissabte a molts dels convidats de fora de Manresa.

Demà es durant a terme els cursos d'acreditació i refresc en l'ús dels desfibril·ladors automàtics (DEA). Ja el divendres al matí, es farà el curs d'electrocardiograma de l'esportista, a càrrec de Gonzalo Grazzioli, metge cardiòleg i consultor mèdic de la secretaria general de l'esport. El mateix divendres, a la tarda, hi haurà cinc tallers teoricopràctics gairebé de forma simultània, amb temes com «Innovació i motivació pel canvi a l'esport», «L'exercici terapèutic en la rehabilitació d'un malat cardíac», «El procés biomecànic a la bicicleta, clau per al rendiment òptim», «Innovació i alimentació, de la teoria a la pràctica», i «El mal d'esquena, pautes per a una correcta exploració de columna».

El comitè científic-organitzador ha intentat presentar un programa variat i de màxim nivell on es barregin aspectes científics plantejats en les conferències i aspectes de màxima aplicació pràctica vinculats als tallers, atès que un volum important dels assistents són estudiants i postgraduats en ciències de la salut. La gent interessada a rebre més informació i a inscriure's, ho pot fer a través de www.jmebages.cat o al 938 782 300, ext. 12212, de dilluns a divendres, de 8.30 a 14.30 h. També es pot enviar un correu a mmartinez@ajmanresa.cat.