Es va celebrar a Sant Julià de Cerdanyola, al cor de la serra del Catllaràs (Alt Berguedà), la primera edició de la Fia Trail. Es tracta d'una cursa de muntanya amb dues distàncies, una de 37 km i una de més curta de 21 km, i una cursa d'orientació de modalitat rogaine de 6 i 3 hores. Aquestes curses s'emmarcaven dins la Transperfect Mountain Challenge: una diada esportiva per recaptar diners per a l'associació Afanoc, dedicada a millorar la vida dels nens amb càncer.

Malgrat la duresa de la meteorologia, que va fer que el dia es despertés rúfol, amb fred i pluja , les diferents proves es van desenvolupar amb normalitat. Els primers de sortir van ser els corredors de la Fia Trail de 37 km i més de 2.000 m de desnivelll. Poc després, els de la cursa d'orientació de 6 hores, la prova amb més participació. Més tard van sortir els de la Fia Trail de 21 km. Finalment, van sortir els participants de la cursa d'orientació de 3 hores. El guanyador de la cursa de 37 km va ser el corredor local Josep Bové, amb 5 h i 6'. La cursa de 21 km se la va endur Koen Willems, amb 3 h i 25''. Pel que fa a la competició d'orientació, els vencedors de les 6 hores van ser els integrants de l'equip Foxperfect, amb 106 punts. Pel que fa a les 3 hores, la victòria va ser per a l'equip berguedà COB-COC, format per Marta Palau i Biel Ràfols.