A l'inici del segon període, els bagencs van disputar els millors minuts de l'enfrontament. Acompanyats per l'encert en el tir exterior, van aconseguir un parcial de 15-2. En els últims instants del quart, el partit es va enfosquir pels interessos locals, que van veure com els badalonins retallaven diferències (43-33).

Els bagencs van sortir amb mal peu a la represa, ja que van veure com el Sant Josep començava a creure en les seves possibilitats i cada cop jugava amb més confiança. Els visitants van retallar la distància que els separava i es van posar només a cinc punts (54-49), fet que obligava els locals a reaccionar al darrer quart.

I així va ser. El Catalana Occident va aturar la sangria de punts visitant i es va mostrar més fi en atac. Va establir un aventatge de deu punts que va anar mantenint, no sense esforç, fins al final del partit (74 a 59). Resultat just en un duel que va ser més perillós del que tothom es pensaven.