La Penya Blaugrana de Manresa està d'aniversari. Aquesta entitat manresana celebra demà 60 anys, tot i que ho haurien d'haver solemnitzat l'any passat, encara que la situació política a Catalu-nya ho va desaconsellar. També es va intentar fer-ho el març passat, però en la data escollida no hi podia assistir ningú en representació del FC Barcelona, i es va ajornar fins aquest diumenge 18 de novembre per evitar fer-ho a l'estiu.

Aquesta celebració de la Penya Blaugrana de Manresa, que des del 2016 és presidida per Ana Calvera, coincidirà amb la 26a edició de la Trobada de Penyes Blaugrana del Bages, Berguedà i Solsonès, que tindrà lloc demà al migdia al restaurant Els Noguers. Abans, la penya manresana ha preparat tot un seguit d'actes pel seu 60è aniversari. A les 11 del matí hi haurà la trobada de penyistes al local social del carrer Guimerà i, a continuació, amb els estàndards de les penyes representades, es farà un passacarrers fins a l'ajuntament amb l'acompanyament d'una batucada.

A la sala de plens de l'ajuntament de Manresa tindrà lloc l'acte institucional (12 h), que tindrà la presència de la vicesecretària de la junta directiva del Barça, Maria Teixidor, i del que va ser porter Pere Valentí Mora, en representació dels exjugadors del FC Barcelona; per part del consistori hi serà l'alcalde, Valentí Junyent, i el regidor d'Esports, Jordi Serracanta, entre d'altres.

El següent pas de la celebració d'aquets aniversari serà la col·locació d'una placa commemorativa ala plaça de Crist Rei, abans de l'esmentat àpat als Noguers, en el qual es distingiran els deu socis més antics de la pròpia Penya Blaugrana de Manresa.