Ander Mirambell ha acabat en cinquena posició la primera cursa de la Copa Amèrica d'skeleton al circuit de Park City, als Estats Units. L'esportista resident a Manresa va aconseguir un temps d'1.40.70, només a un segon dels primers classificats i a mig segon de col·locar-se en el podi. Mirambell ha aconseguit estar en la zona alta de la classificació malgrat competir amb severs dolors a l'esquena i que afectaran molt seriosament la seva planificació esportiva de la temporada 2018-19.

La primera baixada la va completar amb un temps de 50''27, amb una punta de velocitat de 130,4 km/h, idèntic registre que va aconseguir el pilot més veloç: "he igualat la potència del líder amb només sis viratges" En la segona mànega, un error en un dels revolts del recorregut va fer que la velocitat es rebaixés a 129,7 km/h i el seu temps final va ser superior (50''43) baixant al cinquè lloc. Mirambell explica sobre els problemes que pateix a l'esquena que "no tinc amplitud de moviments, els meus suports són molt curts. Vull agrair des d'aqui a l'equip mèdic del CAR de Sant Cugat que, des de la distància, està en contacte permanent amb mi per poder competir amb el menor dolor possible",

Mirambell està preocupat perquè després de les proves de la Copa Amèrica als Estats Units estarà uns dies sense competir i no sap en quin moment del 2019 podrà tornar-hi, tot depèn de la seva esquena. "L'objectiu és ser al mundial. Però si no puc participar en prou proves abans perdré la categoria de Copa del Món i això no m'ho puc permetre". La segona prova de la Copa Amèrica es disputa aquest dimarts, a Park City, a les vuit del vespre, hora catalana.