La capital bagenca serà la ciutat que acollirà la 34a edició dels Campionats de Catalunya Universitaris de Natació aquest diumenge de les 9:30 del matí a les 3 de la tarda. Està prevista la participació de 123 nedadors i nedadores que realitzaran en total 408 participacions dividides en les 25 proves que se celebraran a les Piscines Municipals. Gairebé la meitat dels participants no estan federats i un 41% de la participació serà femenina mentre que un 59% serà masculina.

Els detalls d'aquesta prova universitària han estat presentats avui, a les instal·lacions de les Piscines Municipals, pel regidor d'Esports de l'Ajuntament de Manresa, Jordi Serracanta; Llúis Lázaro (president del Club Natació Minorisa); i Àlex Martín (Cap de l'àrea d'Esports de la Universitat Ramon Llull), entre d'altres.

Serracanta ha mostrat la satisfacció perquè una instal·lació esportiva com és la piscina olímpica de Manresa aculli per primera vegada aquesta prova i continuï sent una seu important en l'organització de competicions esportives, algunes de les quals internacionals. El regidor d'Esports ha subratllat la voluntat de la ciutat de continuar sent "capital esportiva i universitària" i ha lloat la contribució dels clubs de la ciutat "en aquest cas, el Club Natació Minorisa".

Àlex Martín ha agraït el suport de l'Ajuntament de Manresa i el Club Natació Minorisa per fer possible aquest campionat oficial, que "permet a les Universitats poder observar el nivell dels seus estudiants esportistes per tal que puguin participar més endavant als Campionats d'Espanya Universitaris, que enguany se celebraran a finals d'abril a Castelló".

Al seu torn, Lluís Lázaro ha mostrat la seva disposició per continuar "organitzant tot tipus de competicions en les diferents disciplines del club (natació, waterpolo, natació artística i triatló), gràcies a disposar d'unes instal·lacions excel·lents i la col·laboració de l'Ajuntament".

Els Campionats de Catalunya Universitaris de Natació són una prova més de les que es realitzen dins dels Campionats de Catalunya Universitaris, organitzats per l'Esport Català Universitari (ECU), la organització que agrupa a les dotze universitats catalanes des del 1984 per fomentar la pràctica esportiva entre els membres de les comunitats dels diferents centres.