La capital del Bages s'apunta a la pràctica de l'Street workout, una activitat esportiva que consisteix en realitzar entrenaments a l'espai públic i a l'aire lliure, i que es basa, principalment, en utilitzar el propi pes corporal utilitzant, també, es tructures o mobiliari urbà.

Per facilitar aquesta pràctica esportiva, que va néixer a Brooklyn i s'ha estès arreu del món, el consistori manresà, a iniciativa de la regidoria d'Esports, ha fet col·locar a la Zona Esportiva del Congost una instal·lació de 114 m2 amb diferents estructures de barres i anelles que permeten la realització de múltiples exercicis. Properament es preveu una actuació per millorar l'espai amb un paviment més tou que l'actual i que absorbeixi millor l'impacte en cas de possibles caigudes.

Tant l'Street workout com la Calistènia (exercicis utilitzant només el pes corporal com els Pull-up, Muscle up...) són tècniques d'entrenament que fomenten la llibertat en l'activitat física, atès que cada persona fa el treball que més li agrada o se li adapta sense les regulacions o limitacions d'un gimnàs o recinte cobert.

Amb aquesta actuació es vol potenciar la pràctica de l'activitat física i l'esport en l'espai públic i, en especial, adreçada a un públic jove que tindran un punt de reunió per compartir entrenaments i fer una activitat física saludable.