Tot a punt. L'Igualada Rigat està convençut de poder capgirar una mínima derrota encaixada en la pista del Sarzana italià (5-4) i fer que les Comes l'impulsi cap a la final four de la competició World Skate Europe Cup, el nom que des d'aquesta temporada rep l'antiga Copa de la CERS. La cita és a les 20 hores al pavelló anoienc. Aquest partit decisiu serà dirigit per dos àrbitres francesos, Xavier Bleuzen i Julien Thibaud.

Les xifres dels italians durant el torneig continental conviden a un cert optimisme. Els de la Liguria no han guanyat cap partit fora del seu Centro Polivalente. Si a casa van guanyar sense problemes el Noisy Le Gran fancès i l'Sporting Tomar portuguès (ambdós per un clar 6-2) i l'Igualada (5-4), com a forasters els seus marcadors no han estat tan favorables. Amb el Tomar van perdre per 5-3, i davant els francesos van igualar (3-3).

Ferran López: «Hem de gaudir»

En el darrer entrenament, l'IHC va fer una sessió de vídeo i després, ja damunt la pista, es van treballar les situacions tàctiques. De cara al partit, que és la tornada de quarts de final, Ferran López ha inclòs el júnior Bernat Yeste en la llista de convocats arlequinats.

L'entrenador ha manifestat que l'esperit de l'equip «ha de ser avui el de gaudir a la pista. Sí, hem de saber gaudir més que patir, tot i que en alguns moments és possible que també ens toqui fer-ho. Tindrem la gent al nostre costat, s'apunten al nostre somni i ens ajudarà molt a aconseguir-ho».

La plantilla de l'Igualada Rigat ha treballat intensament en els darrers dies per descobrir quina és la millor manera per superar els italians: «S'haurà de treballar molt bé el cap, però sense oblidar gens el cor. Hem de jugar amb els dos molt presents. És una oportunitat molt bona per als jugadors i per a mi com a entrenador. És un orgull i un prestigi poder arribar a una final four en la qual tens opció a guanyar el títol. Ho sé per pròpia experiència i m'agradaria tornar a viure una situació similar. Aquest era un somini des que vaig fitxar per l'Igualada».

El Sarzana acaba de disputar la final de la Copa d'Itàlia, perduda amb el Breganze per 2-3. A la lliga es troba en sisè lloc, a setze punts del líder, el Lodi. L'Igualada, que va ser eliminat a quarts de final de la Copa del Rei pel Liceo, es troba també en sisè lloc a l'OK Lliga. Per al tècnic de Sant Sadurní d'Anoia la clau és tenir en compte que «davant nostre tindrem molt bons jugadors, molt verticals i ràpids. Haurem de fer una defensa molt acurada, estar atents per evitar les seves contres, que són perilloses i ens poden fer mal». Les Comes es vestirà de gala, amb una fan zone a l'entrada del pavelló que tindrà una presència d'aficionats que es preveu massiva.