El seleccionador d'Espanya, Luis Enrique, va oferir ahir al matí una renovada llista de convocats per al dos primers partits de cara a la classificació per a l'Eurocopa 2020 del conjunt estatal. L'asturià va anunciar fins a vuit jugadors nous dins la convocatòria per als partits amb Noruega (el dissabte 23 a València) i Malta (tres dies més tard, a fora). Juan Bernat (PSG), Jesús Navas i el català Sergi Gómez (Sevilla) són els dos nous defenses que ha incorporat Luis Enrique. També són a la llista els migcampistes Fabián Ruíz (del Nàpols), Parejo (València) i Sergio Canales (Betis), qui està fent una temporada sensacional. A més, Iker Muniaín (Athletic Club) i Jaime Mata (Getafe) són les dues novetats a la davantera.

La baixa d'Isco (Reial Madrid) va ser la més destacada en el dia d'ahir. El futbolista blanc no passa pel seu millor moment professional i la manca de partits jugats li ha passat factura i no estarà amb la selecció espanyola. Els migcampistes de l'Atlètic de Madrid Koke i Saúl Ñíguez són les altres absències destacades de la convocatòria. Tampoc no hi serà Dani Carvajal (Reial Madrid), tot i que en aquest cas el motiu de la baixa és la lesió a la cama dreta.

Els tres porters escollits per Luis Enrique són David de Gea (del Manchester United), Kepa (Chelsea) i Pau López (Betis), exactament els mateixos que ha triat en totes les seves llistes des que va arribar com a seleccionador nacional. El blanc-i-blau Mario Hermoso repeteix. Després d'un mal període amb l'Espanyol, a causa de lesions i mals resultats, el jugador del planter del Reial Madrid està recuperant l'estat de forma pel qual va ser seleccionat per primera vegada.

Els altres defenses escollits són Sergio Ramos (del Madrid), Sergi Roberto i Jordi Alba (Barcelona), Íñigo Martínez (Athletic Club) i José Luis Gayá (València). La zona del mig camp és la més renovada, només repeteixen de la darrera crida Sergio Busquets (Barça), Rodri (Atlètic de Madrid) i Dani Ceballos (Reial Madrid), qui tot i la seva baixa participació en els dar-rers mesos continua tenint la confiança del seleccionador. El mateix passa amb Marco Asensio (Madrid), qui és imprescindible per a l'entrenador asturià igual que els atacants Morata (Atlètic de Madrid) i Rodrigo (València).

La selecció estatal d'Espanya començarà el seu camí cap a la classificació a l'Eurocopa 2020 el proper dissabte contra Noruega a Mestalla (València) i visita Malta tres dies després per jugar davant la humil selecció local. Els altres tres rivals que tindrà Espanya en la fase classificatòria seran Suècia, Romania i illes Fèroe. L'Eurocopa del 2020 tindrà seus repartides en onze estats diferents.