El Barça Lassa va saldar amb victòria la visita del Buducnost a l'Eurolliga ahir a la nit al Palau Blaugrana i ja té assegurada la cinquena posició en la fase regular. Ja no pot atrapar l'Anadolu Efes (ja no podia abans d'ahir), ni tampoc ser desbancat pels competidors, principalment el Kirolbet Baskonia, que avui pot assegurar la classificació si supera els turcs i al qual va beneficiar molt la derrota del Panathinaikos contra el Madrid.

Pel que fa al Barça, de ressaca després del triomf al clàssic a la lliga i amb un Tomic minvat per la seva recent paternitat, va trigar a entrar en el partit. El Buducnost, ja eliminat però amb jugadors de qualitat com l'exblaugrana Edwin Jackson o Norris Cole, va basar-se en el gran treball interior del pivot Danilo Nikolic per agafar una diferència de sis punts (16-22). El primer quart va venir marcat per una dura antiesportiva de Cole a Hanga, el millor del seu equip, i també pels sempiterns problemes amb el marcador de l'anacrònic Palau, que van refredar els jugadors.

Tot i això, l'entrada de Rolands Smits va revolucionar el Barça. Dos triples i dos bàsquets del letó van impulsar el seu equip fins als nou punts d'avantatge al segon període (35-26). Els montenegrins, però, tornaven a ficar-se en el partit cada vegada i van arribar al descans amb dos punts d'avantatge, després d'un bàsquet de Jackson.

Pesic va fer entrar Tomic a la segona meitat, però el Barça no va superar mai els quatre punts de diferència. No va ser fins al període definitiu quan la resistència física visitant va minvar i el Barça, amb els punts de Pangos i Kuric, va adquirir la diferència final.

Miracle de Rudy a Atenes

En els altres partits, triomf increïble del Reial Madrid a la pista del Panathinaikos per 73-74 amb un triple difícil d'explicar de Rudy Fernández en el darrer segon després que Campazzo s'hagués empassat l'última possessió. El Madrid perdia de 18 punts (32-14) al final del primer quart, però va reaccionar amb els punts de Tavares i el mateix Rudy i la indolència final de l'equip de Pitino.

Els grecs, que són setens amb quinze victòries i es van beneficiar ahir de la derrota de l'AX Milà a casa contra el líder, el Fenerbahçe (90-104), que les deixa amb catorze triomfs i a l'espera d'una errada d'algun dels equips grecs. L'Olympiacos encara ha de rebre avui el Zalgiris i també té catorze triomfs. Finalment, el Gran Canària no va competir gens i va ser apallissat pel CSKA (90-55).