Segueix-nos a les xarxes socials:

ATLETISME

Loles Vives, campiona del món màster dels 60 llisos

L'atleta manresana ha aconseguit el títol en la categoria W-60, a Polònia

Loles Vives, campiona del món màster dels 60 llisosARXIU PARTICULAR

Loles Vives, atleta manresana de l'Avinent, ha aconseguit el títol de campiona del món en la prova dels 60 metres llisos, en categoria de W-60, en els mundials màsters indoors que se celebren durant aquests dies a la ciutat polonesa de Torun.

Nascuda el 1957 a la capital del Bages, Vives va aconseguir en la prova a Polònia uns magnífics 8'' 99 centèsimes, i es va classificar davant de l'holandesa Tilly Jacobs, que va ser segona en la final, i de la britànica Jane Horder, que va ser qui es va penjar el bronze.

Vives ja havia pujat dimarts al podi perquè va ocupar la segona posició en el concurs de llargada i es va proclamar subcampiona del món en aquesta prova.

Una trajectòria d'elit

Vives ha tornat a competir en la categoria de màster i dins de les files del Club Atlètic Manresa (des del 2010, el club on ella es va formar en la infantesa i joventut).

El seu nom ja està vinculat per sempre a la història de l'atletisme femení a Espanya, ja que ella va ser la primera dona que va baixar dels 12 segons en els 100 metres llisos, l'any 1979, quan era atleta del CN Barcelona. Com a internacional, va competir 15 cops amb la selecció absoluta entre el 1973 i 1981. Va ser campiona estatal de 100 llisos i de 4x100. En la categoria màster ha batut un centenar de rècords d'Espanya en les proves dels 100, els 200 i el salt de llarga (proves a l'aire lliure) i 60 metres, 4x200 m i longitud (indoor) aquests darrers anys d'activitat.

Com a internacional màster, el seu currículum també és extens i fecund amb prop de 40 medalles en diferents competicions, amb diversos rècords d'Europa i també un de mundial, aconseguit el 2013 en la prova dels 60 metres llisos, amb un temps de 8''42 en la categoria aleshores de W-55.

Vives va participar l'any passat en una edició del mundial de màsters que es va celebrar en aquella ocasió en terres andaluses, a Màlaga. També hi va aconseguir un títol de campiona que va ser el de salt de llargada (en W-55) amb un millor intent de 4 metres i 36 centímetres. També va assolir un or en aquells campionats de Màlaga la santfruitosenca Montse Prat (W-50) en el salt de perxa, ja que va aconseguir passar el llistó situat en els 2,75 metres.

Vives resideix a Madrid i quan participa en proves de l'Avinent Manresa es desplaça i competeix amb la resta d'atletes del CAM.

Prem per veure més contingut per a tu