Segueix-nos a les xarxes socials:

MOTOCICLISME

El circuit de Jerez parla català amb Márquez, Rins i Viñales omplint el podi

El cerverí s'ha situat al davant de la general després el segon triomf parcial

El circuit de Jerez parla català amb Márquez, Rins i Viñales omplint el podireuters

El pilot català Marc Márquez (Repsol Honda) es va emportar la victòria en la cursa de MotoGP del Gran Premi d'Espanya, celebrat ahir al circuit de Jerez. Amb aquest primer lloc, el cerverí ha ascendit al lideratge del Mundial, en una cita en què el van acompanyar al podi dos corredors catalans més, Àlex Rins (Suzuki), ara segon del campionat, i Maverick Viñales (Yamaha). Aquesta és la tercera vegada que tres motoristes catalans pugen al podi en la mateixa cursa.

Amb el seu segon triomf de l'any, el de Cervera arriba a les 46 victòries en la categoria reina i es queda a una de Lorenzo. A més, assalta el lideratge de la general amb 70 punts, un més que Rins i tres més que l'italià Andrea Dovizioso (Ducati), fins ahir líder. Valentino Rossi (Yamaha), que arribava segon a Jerez, és quart (61).

La cita al circuit de Jerez-Ángel Nieto va començar amb els pilots rodant a un ritme frenètic, i van superar fins a tres vegades el rècord de la pista a les primeres voltes. Al capdavant, un Márquez que va aconseguir millorar una posició en la sortida per posar-se al capdavant de la prova. Darrere d'ell es van situar Franco Morbidelli (Yamaha) i el francès Fabio Quartararo (Yamaha). Més endavant es van unir al grup Maverick Viñales (Yamaha) i Àlex Rins (Suzuki), que havien començat des de la cinquena i la novena plaça, respectivament.

La tensió es va mantenir fins que, a la volta 16, Márquez va fer un canvi de ritme, fet que va aprofitar Rins per posar-se segon seguit de Viñales, posicions que els tres van conservar fins al final.

Prem per veure més contingut per a tu