Solsona acull diumenge la cinquena edició de la cursa solidària Passos de Gegant. En aquesta ocasió, la cursa canvia de format i presenta distàncies i recorreguts totalment nous. El traçat llarg serà una mitja marató amb 1.300 m de desnivell positiu que creuarà diferents municipis de la comarca del Solsonès. La germana petita, la cursa de 10 km amb 350 m de desnivell positiu, tampoc deixarà indiferent. I finalment es repeteix la prova per als més petits, el Crosskids no competitiu, ple d'obstacles i diversió.

Passos de Gegant es concep com una jornada lúdica i esportiva que aspira a consolidar-se com un dels esdeveniments esportius més important del Solsonès, que doni a conèixer la comarca per la seva riquesa paisatgística i cultural. Com en cada edició, Passos de Gegant no oblida el seu vessant solidari. Enguany el Centre Excursionista del Solsonès, entitat organitzadora de la cursa, ha decidit destinar-ne els beneficis al Fons d'Emergència Social per poder fer front a les necessitats bàsiques de famílies que es troben en una situació de risc i que no poden cobrir les despeses bàsiques.

Enguany, els participants poden inscriure's en qualsevol de les tres modalitats que s'ofereixen: la mitja marató (15 euros), la cursa de 10 km (10 euros), i la ja consolidada cursa de cros infantil per als més petits (5 euros). Les inscripcions romandran obertes fins al 31 de maig a través del web: www.passosdegegant.cat.

La mitja marató arrencarà a les 8 del matí del portal del Castell de Solsona, travessarà el mateix car-rer del Castell, artèria principal del municipi, passarà per diferents castells de la comarca, com el castell de Lladurs i el Castellvell de Solsona, i acabarà culminant al punt d'arrencada. La sortida de la prova de 10 km serà a 2/4 de 9 del matí des del mateix indret. Les curses infantils estan programades a 2/4 de 12 del migdia.