Segueix-nos a les xarxes socials:

La Salomon Ultra Pirineu dobla esforços per reduir l'impacte al medi natural

El trail running, com qualsevol altra activitat humana, genera un impacte en el medi natural

La Salomon Ultra Pirineu dobla esforços per reduir l'impacte al medi natural

Recollida selectiva als avituallaments, reducció progressiva de l'ús de plàstics d'un sol ús i incorporació de material reciclable i biodegradable. Aquestes són algunes de les accions que du a terme, d'uns anys ençà, l'organització de la Salomon Ultra Pirineu, que es desenvolupa cada setembre amb Bagà com a epicentre per minimitzar l'impacte de les curses que constitueixen l'esdeveniment en el medi natural.

A partir d'ara, juntament amb la marca d'alimentació esportiva Etixx i Salomon, els organitzadors de la prova pretenen fer un pas més en aquesta direcció i implicar també els corredors en la cura del fràgil entorn natural i paisatgístic.

El trail running, com qualsevol altra activitat humana, genera un impacte en el medi natural. Els embolcalls de gels, barretes energètiques i altres productes que els participants consumeixen durant el desenvolupament de les curses obliguen, any rere any, a l'organització a fer-se càrrec de retirar-los.

Enguany, però, es planteja un nou objectiu: conscienciar els corredors i incitar els participants de l'Ultra Pirineu, el Trail Pirineu, l'Sky Pirineu i la Mitja Pirineu a recollir de forma ràpida i efectiva aquells residus que trobin durant el recorregut o que ells mateixos hagin pogut generar. D'aquesta manera s'evitaria que el vent o altres factors climatològics o externs puguin escampar-los i afectar la flora i la fauna, i així garantir una millor cura del medi natural.

En conseqüència, tal com assenyala David Prieto, director general de la prova, l'organització convida els inscrits a qualsevol de les curses de la propera edició de la Salomon Ultra Pirineu a participar activament en l'Etixx Salomon Ultra Pirineu Eco Campaign, la denominació oficial de la campanya que s'engega.

L'objectiu és que els corredors de les quatre curses, des dels participants a la Mitja Marató i a la Trail Pirineu, amb sortida i arribada a Bellver de Cerdanya, com els que competiran a l'Ultra Pirineu o a la Sky Pirineu des de Bagà, procurin guardar els residus que vagin generant i acumulant durant el desenvolupament de la prova, a més d'intentar recollir aquells que es puguin trobar durant el recorregut. En definitiva, s'anima els corredors a conservar els residus fins arribar a la línia de meta on, tant a Bagà com a Bellver de Cerdanya, hi haurà dos grans contenidors habilitats per abocar-hi tot el que cadascú hagi anat recollint o acumulant.

Aquesta acció tindrà una recompensa, ja que l'organització prendrà nota dels dorsals dels participants compromesos, que entraran en el sorteig de tres premis: unes sabatilles Salomon Speedcross 5, un pack de productes Etixx i un dorsal gratuït per a la propera Salomon Ultra Pirineu.

Prem per veure més contingut per a tu