La Penya Barcelonista de Solsona i comarca va tenir un gran protagonisme en el 40è Congrés Mundial de Penyes del Barça que va tenir lloc a la Ciutat Conda, coincidint amb el Gamper.

La penya solsonina va participar en el primer torneig de penyes de pàdel, en el vuitè torneig de cartes de penyes, en el sopar popular a l'esplanada de l'auditori, en el dinar de gala de congrés i en el segon torneig de futbol Games de penyes. La participació en tots aquest actes va ser reconeguda per les pròpies penyes i pel mateix FC Barcelona. En el torneig de pàdel, la parella solsonina Jordi López i Alberto Sese van aconseguir el triomf en categoria de plata. En la modalitat de cartes, Jordi Balletbó i Sergi Montraveta van estar a punt de revalidar el títol guanyat l'any passat; l'altra parella, Marc Ollé i Manuel Villaros, van jugar a un gran nivell i van classificar-se entre els primers.

La Penya de Solsona i comarca també va ser present amb els penyistes Juan Manuel Monsalve, Marc Carrasco, Rafa Magin i Marc Campus en el torneig de futbol Games representant la penya i la Federació de Ponent Nord, ja que van ser els primers classificats al torneig de la federació celebrat a Solsona l'1 de maig. Els penyistes solsonins van fer un torneig espectacular quedant en segona posició després de jugar la final contra la Federació del Món. Al congrés van ser-hi presents els membres de la junta Ramon Malé, Pascual Montoya, Pep Bonvehí i Jordi Sendarrubias. Els nous reptes esportius van marcar el discurs del president Bartomeu i dels altres representants del FCBarcelona.