L'Espanyol de David Gallego no va començar gens bé la lliga. El tècnic de Súria, que en la seva anterior etapa al capdavant del conjunt blanc-i-blau no havia conegut la derrota (quatre triomfs i un empat) i que també es manté invicte a la prèvia de la Lliga Europa, amb dues eliminatòries superades, va veure ahir com el Sevilla es mostrava molt superior al seu equip i s'enduia la victòria amb mereixement. Els espanyolistes no van dur mai el control del duel, van anar a remolc i van encaixar un gol al final de cada període que van decidir.

Tot i tenir fins a set jugadors que no eren a la plantilla la temporada passada en l'onze titular, el Sevilla va mostrar-se molt més acoblat, amb les idees més clares sobre com volia jugar i amb control de la situació. L'Espanyol, per la seva banda, va optar per un centre del camp creatiu, amb Melendo i Mati Vargas partint de les bandes i els dos davanters irrenunciables per a l'entrenador bagenc, però sense tenir la pilota, l'equip va ser totalment inofensiu.

Els primers minuts van ser d'anades i tornades i la millor ocasió la va tenir Reguilón, amb un xut massa alt. Fins a la mitja hora no va donar senyals de vida l'equip local, amb una rematada des de lluny de Vargas que va aturar Vaclik.

Abans del descans va arribar el gol en una acció poc afortunada de l'Espanyol. Navas va centrar per la dreta, De Jong va posar a prova Diego López, el rebot en l'holandès va picar al travesser i va despistar Javi López i Reguilón, arribant de darrere, va empentar la pilota a la xarxa. Cop en contra que no es pot dir que fos injust.

El VAR no es deixa enganyar

L'Espanyol va sortir amb més ganes de pressionar a la segona meitat. Segurament Gallego els ho va imposar en el vestidor, amb algunes entrades dures que demostraven la més gran intensitat de l'equip blanc-i-blau. El joc, però, no era gaire lluït fins que, en una centrada a l'àrea, Ferreyra va fer caure clarament Diego Carlos. Increïblement, Martínez Munuera va indicar el punt fatídic interpretant falta del defensa. Desafortunadament per a l'equip local, el VAR va intervenir i va fer veure al col·legiat valencià que la falta era justament al contrari de com l'havia vista.

Després de l'acció, el Sevilla va passar a controlar millor la situació i hauria pogut sentenciar el duel al contraatac, primer amb una rematada massa alta de Nolito i després amb un xut, també desviat, de Reguilón. El gol va caure quan faltaven quatre minuts per al final del temps reglamentari. Una desatenció defensiva en un servei de banda, ja amb Calero al camp i amb defensa de tres per buscar les bandes, va propiciar que Nolito encarés Naldo, el superés amb un cop de maluc i afusellés amb facilitat Diego López, davant de l'alegria de l'afició que hi havia en un dels córners de la porteria del Prat. Mal debut de l'Espanyol, que s'haurà de refer per rebre dijous el Zorya.