Si es concreta que Manresa sigui final d'etapa en la Volta a Catalunya del centenari, la del 2020, la capital del Bages repetiria el que va viure el 23 de març del 2012, quan va ser el punt final d'una jornada amb l'inici a Ascó i resolta a l'esprint. Es va imposar el corredor francès Julien Simon davant del colombià Rigoberto Urán. La prova va arribar al rovell de l'ou manresà, al cor de la ciutat, la Muralla del Carme. Es va aprovar amb molt bona nota un examen sempre complicat, com és el de la mobilitat, i van funcionar bé les vies alternatives per als vehicles. Hi va haver un èxit de públic en una arribada que va ser espectacular, amb uns darrers metres que eren en pujada. L'endemà la sortida va ser des de Sant Fruitós. De fet, els 50.000 euros del preu que va marcar la Volta per portar al Bages una arribada i una sortida, aquella vegada es van repartir entre els dos ajuntaments, el de Manresa i el de Sant Fruitós, que va acomiadar els ciclistes amb els seus gegants, Sala i Ricardis, i centenars de persones.