El «sí, ho vull» entre Rafa Nadal i Mery Perelló es va sentir sottovoce. La boda va ser un fidel reflex del desig de la parella: privacitat. Un enclavament fortificat i de difícil accés, com sa Fortalesa, va ser el lloc escollit per tots dos, que ahir van rubricar davant de l'altar gairebé quinze anys de relació. Els va casar Tomeu Català, un dels primers d'accedir al recinte del port de Pollença. «Només casaré dues persones que s'estimen», va dir dies enrere.

Un casament sense fotografia de la parella no és casament. El rebuig ferri a la notorietat quant a aspectes de la vida privada que sempre ha mantingut el tennista els ha dut a l'extrem de demanar als convidats, poc més de dos-cents, que confiessin els mòbils al servei de seguretat.

Rafa i Mery, de 33 i 31 anys, mantenen una relació en què ella s'ha mantingut gairebé sempre en un segon terme davant de les fites esportives del seu ja marit, el gladiador. Ahir tots volien saber com aniria vestida la núvia, el secret que cal guardar en qualsevol boda. Rosa Clarà, creadora de la famosa marca catalana de vestits, havia estat l'escollida i ella mateixa va ser l'encarregada de desvelar-lo en un vídeo que recrea com s'ha confeccionat. Clarà va viatjar a Mallorca amb el vestit dos dies abans.

De la seva boca també es va saber que ha vestit la mare de la núvia, Marta Pascual, i Anna Maria Parera, mare del tennista, a part de la seva germana, Maribel.

Nadal i reis

El tennista va aconseguir reunir també els reis emèrits, Joan Carles i Sofia. Cap a dos quarts d'una del migdia va aparèixer un automòbil Seat i al seu interior hi havia l'anterior monarca, assegut al costat del conductor. El rei va saludar els periodistes, però sense abaixar la finestreta. Sí que va baixar al lloc de l'entrada de l'aeròdrom per saludar el militar de la base. Sofia anava darrere del conductor.

La jornada prèvia, la parella i els seus pares la van passar a la fortificació que el seu propietari, James Lupton, lloga a canvi de 40.000 euros per dia. Els invitats més famosos, com els tennistes David Ferrer o Juan Mónaco, a part del creador suís del rellotge que dona sort a Nadal, Richard Mille, es van allotjar l'hotel Illa d'Or de Pollença. Cap al migdia van anar cap al lloc del casament en microbusos.

Un altre dels llocs d'interès va ser l'entrada a sa Fortalesa, un anar i venir de gent que portava el menú que degustarien els convidats. El color fosc va ser majoritari entre els convidats en acord amb Rafa Nadal. La resta de la família va sortir de l'Acadèmia que el tennista té a Manacor. S'encaminaven al port, on la discreció va tornar a presidir la jornada.