Marc Márquez està, probablement, en el millor moment de forma de la seva trajectòria, i ja és molt dir. El de Cervera va tornar a guanyar ahir un nou duel, aquesta vegada a Maverick Viñales, que va caure abans d'arribar a meta, al Gran Premi d'Austràlia, al circuit de Phillip Island.

L'any del pilot d'Honda és pràcticament de deu i pot batre un altre gran rècord aquesta temporada, el de punts totals en un sol any. El cerverí en té prou si aconsegueix la setena posició en una de les dues curses que falten per acabar la temporada (Malàisia i València) per superar el registre màxim, que el té Jorge Lorenzo amb 383 punts l'any 2010.

D'altra banda, l'italià Lorenzo dalla Porta es va proclamar ahir campió en la categoria de Moto3, després d'aconseguir la victòria a Phillip Island i que el seu màxim perseguidor, Arón Canet, hagués d'abandonar per una caiguda.

El Mundial de la tercera categoria del motociclisme no el gua-nyava un italià des de feia 15 anys, quan Dovizioso el va obtenir el 2004. Això només demostra la gran davallada de pilots joves italians en l'última dècada, quan sempre han estat un dels principals països en aportar estrelles del motociclisme. A escala estatal, hi ha hagut 8 campions de Moto3, tres dels quals catalans (els Márquez i Viñales) en aquest període entre el 2004 i el 2019.

Àlex Márquez no en va tenir prou amb el vuitè lloc en la cursa d'ahir per ser campió de Moto2. Ho podria ser a Malàisia si guanya la cursa o treu tres punts a Luthi.