L'Espanyol de Pablo Machín s'està començant a solidificar des de la defensa, com sol passar amb tots els equips que volen escapar de la part baixa de la classificació. Per segon partit seguit, si es compta el de la Lliga Europa a Razgrad, els blanc-i-blaus no van encaixar cap gol, ahir al camp del Llevant. Aquest fet facilita molt les coses, ja que assegura la consecució d'un punt i que, en qualsevol acció, puguin caure els tres.

Ahir, aquests van arribar en una jugada a pilota parada en què un dels homes més beneficiats per l'arribada del tècnic castellà, el central colombià Bernardo, va certificar el segon triomf a la lliga del seu equip. Aquest, a més, permet a l'Espanyol abandonar l'últim lloc, al qual havia caigut momentàniament després de la victòria de dissabte del Leganés.

Control constant

Tot davant d'un Llevant que només va inquietar a l'inici i que va oferir la pitjor imatge de la temporada davant de la seva afició. Els visitants sempre van estar millor situats, amb els tres centrals ja consolidats, en un enfrontament en què no van proliferar les accions de perill. Ja abans, havien fet una passa endavant i s'havien acostat a la porteria d'Oier. Arribaven accions a pilota aturada i, en un córner, minuts després d'una greu errada de Ferreyra, Bernardo va anotar un gol que va ratificar el VAR.

A la segona meitat, les entrades de Borja Mayoral i de Sergio León van estar lluny de donar més profunditat al Llevant, tot i les intencions del seu tècnic, Paco López. En les poques jugades que va concedir l'Espanyol, molt aïllades, els granota no van trobar continuïtat, tot i que els visitants van haver d'esperar fins al final per certificar la merescuda victòria, ja que en qualsevol jugada podia canviar el signe del partit. L'Espanyol respira i tranquil·litza l'afició.