La selecció espanyola de futbol, ja classificada per a l'Eurocopa de l'any que ve, va aconseguir una fàcil golejada contra Malta (7-0), que fa que s'asseguri la primera posició del seu grup i que faci un pas endavant per ser cap de sèrie en el sorteig de la competició, que es farà el proper 30 de novembre a Bucarest.

L'equip estatal va donar minuts a nous jugadors i va trigar a obrir el marcador, gràcies a una acció plena de rebots que va rematar Morata. Tot seguit va arribar el segon gol, obra de Cazorla, i després del descans, quan la resistència insular es va anar esvaint, en van arribar un darrere l'altre, obra de Sarabia, Pau Torres, Dani Olmo, Gerard Moreno i Navas.

Espanya jugarà l'últim partit de la fase contra Romania, que ahir va quedar definitivament eliminada en perdre a casa contra Suècia. Els escandinaus aconsegueixen el bitllet per al campionat en vèncer per 0-2, amb gols de Berg i Quaison. En l'altre partit del grup, intranscendent, Noruega va superar les illes Fèroe per 4-0.

El primer cop de Finlàndia

Ahir va ser un dia històric per a Finlàndia, únic país escandinau que encara no s'havia classificat mai per a cap fase final, ni de Mundial, ni d'Eurocopa. Amb el seu triomf contra Liechtenstein per 3-0, amb un gol de Tuominen i dos del davanter del Norwich Teemu Pukki, va assolir el bitllet. En el mateix grup ja s'havia classificat Itàlia, que va vèncer per 0-3 a Bòsnia. Els balcànics buscaran la sort de la repesca, com Armènia i Grècia. Ahir, els hel·lens van vèncer a Ierevan per 0-1.

Finalment, al grup D, Dinamarca va vèncer Gibraltar per 6-0 i s'ho jugarà tot dilluns a Irlanda, on amb un empat en tindria prou. Més fàcil ho té Suïssa, que ahir va patir per vèncer per 1-0 Geòrgia, amb un gol en el tram final, i ara en té prou guanyant la colònia britànica per classificar-se.