Segueix-nos a les xarxes socials:

Remuntada de setze punts quan tot semblava perdut

El Baxi va capgirar el resultat amb un parcial de 37-26 al darrer quart

Remuntada de setze punts quan tot semblava perdutjoaquim alberch/acb photo

El Baxi Manresa va aconseguir la tercera victòria de la temporada, al Nou Congost davant l'UCAM Múrcia (93-92). Just al contrari del que va passar a les pistes del Fuenlabrada i el Saragossa, els visitants van anar al davant durant la gran majoria dels minuts, però els bagencs no van deixar de creure en la victòria i van remuntar en el darrer quart per endur-se el triomf gràcies a un triple de Magarity quan faltaven poc més de dos segons per al final. En aquests, Emanuel Cate va errar el darrer tir i va fer esclatar d'alegria el pavelló bagenc. Tot i aquest error, Cate va ser un malson per als manresans, amb 27 punts, nou rebots, vuit faltes rebudes i 38 crèdits de valoració. Per part local, Ryan Toolson, amb 22 punts, Luka Mitrovic, amb 20, i Dani Pérez, amb 4 i 16 assistències, van ser els millors.

Primers minuts igualats (17-17)

El Baxi va iniciar el duel amb Dani Pérez, Ryan Toolson, Juan Pablo Vaulet, William Magarity i Jordan Sakho com a cinc inicial. En un primer quart anivellat, on els dos equips van estar molt des-encertats, els jugadors dirigits per Pedro Martínez van iniciar el duel amb avantatges curts (de com a màxim sis punts), però tot seguit els murcians, una mica més fins des del triple, van capgirar el marcador. El quart va acabar amb empat a 17 gràcies a una cistella final de Sakho, que va aprofitar una gran passada d'un Aleksandar Cvetkovic que va tornar a jugar amb la samarreta del Baxi Manresa.

Els murcians obren forat (36-43)

En un segon quart d'anada i tornada, els manresans van seguir desencertats des de la llarga distància, i els murcians ho van aprofitar per obrir un forat important en l'electrònic, que va arribar a ser de deu punts. Es va arribar a la mitja part de l'enfrontament amb set punts de marge per als jugadors de Sito Alonso, que van millorar el seu encert de cara a cistella i van anotar fins a 26 punts en aquest parcial.

L'encert no apareix (56-66)

En la segona meitat la tònica va ser més o menys la mateixa, amb uns manresans que seguien molt poc fluids en atac. L'UCAM Múrcia va dominar en el joc i va ampliar l'avantatge fins als deu punts amb els quals va acabar el tercer quart (56-66). En la darrera jugada del mateix, Deividas Dulkys va anotar el segon triple del seu equip.

Remuntada manresana (93-92)

En els darrers deu minuts el Baxi no es va rendir en cap moment i va anar des del primer segon pel partit. A més, en aquest moment va arribar tot l'encert que mancava anteriorment (van anotar 37 punts en el període), i els de Pedro Martínez es van situar a només dos punts quan encara faltaven quatre minuts per jugar-se. Però en aquests Cate es va fer gran sota els cèrcols i va fer marxar el seu equip de sis punts a menys de dos minuts. Però no estava tot dit. Tres triples de Vaulet, Dulkys i Toolson van permetre al seu conjunt igualar a 90. Quan restaven 17 segons, Cate tornava a donar avantatge als seus des del tir lliure, i en la jugada posterior Magarity va fer embogir els aficionats amb un triple des de la cantonada. Però no estava tot fet. Quedaven més de dos segons, i amb més d'un jugador murcià amb capacitat d'anotar ràpidament. Al final va ser Cate qui se la va jugar, però el seu llançament no va entrar.