Un centenar de persones van participar ahir a les Comes en la segona edició de l'E-Bike Challenge, un esdeveniment que destaca per fer-se amb bicicletes elèctriques de muntanya, un producte cada vegada més estès entre els adeptes al món del ciclisme.

En la prova d'ahir van participar figures conegudes, com el santfruitosenc Carles Checa, campió de Superbikes; el pilot i copilot manresans del Dakar Gerard Farrés i Moi Torrallardona, i el guardonat cuiner monistrolenc Nandu Jubany, el qual també va completar el Dakar l'any 2018.

Els guanyador de l'escratx màster va ser Lluís Zumaquero, seguit del francès Pierre Le Naour i de Jubany. A l'escratx d'iniciació va guanyar Jaume Gabarrella.

Cal remarcar que la participació d'aquesta segona edició dobla la del primer any de l'E-Bike Challenge, en la qual van participar una cinquantena de persones.

El món de les bicicletes elèctriques és emergent i actualment hi ha dos tipus de clients. El primer és més familiar, persones que mai havien estat interessades en el món del ciclisme i ara aprofiten aquest nou model per sortir amb amics o en parella. L'altre perfil prové del món de la moto de muntanya, als quals els agrada els descensos, i la BTT elèctrica els permet pujar grans desnivells amb menys dificultat.

És per això que ahir es van fer dos circuits de diferent dificultat. Un de 28km amb 1.010 m de desnivell positiu, i un altre de 37km amb 1.446 m de desnivell positiu.