L'entrenador del FC Barcelona, Ernesto Valverde, es va mostrar lleugerament satisfet ahir després del partit contra el Reial Madrid (0-0). «Ha estat un enfrontament amb moltes dinàmiques, ells han fet la pressió molt amunt i ens ha costat molt sortir-ne», va reconèixer el tècnic del conjunt blaugrana. «Tot i així, hem generat perill en les ocasions en què hem aconseguit superar les línies», va afirmar Ernesto Valverde per lloar el seu equip. A més, va reconèixer que «aquest era el plantejament que esperàvem del Madrid» però que, igualment, «quan el rival té tanta qualitat, al final aquests aspectes només es poden solucionar en els petits duels individuals».

Tot i que Valverde no va ser especialment crític amb el partit del Barça, va admetre que se sentien «una mica més obligats a gua-nyar», ja que el partit es jugava a casa i la classificació ara mateix està bastant igualada. Amb aquest resultat tot segueix igual però amb un mínim d'avantatge a favor dels blancs, ja que el partit de tornada del clàssic es disputarà al Santiago Bernabéu. Valverde va afirmar que «ens hagués agradat guanyar avui tenint en compte les circumstàncies, però no ha pogut ser». A més a més, també va remarcar l'agressivitat i el desplegament físic del partit. «Hi ha hagut molta tensió i moltes targetes. És un clàssic en el clàssic», va afegir.

No es va arriscar amb Busquets

Ernesto Valverde també va ser preguntat sobre la suplència de Sergio Busquets. L'entrenador extremeny va confirmar que «tenia una mica de febre» i, tot i escalfar uns minuts a la segona part, finalment va decidir no treure'l a jugar perquè «hagués estat un canvi molt significatiu en el partit i no ens interessava tenint en compte la dinàmica de joc de l'equip».

Tot i que el resultat no és l'esperat, Ernesto Valverde segueix sense haver perdut cap clàssic des de la seva arribada a la banqueta blaugrana fa dues temporades.