Segueix-nos a les xarxes socials:

Màlaga va viure l'eclosió de Pau Gasol, l'MVP de Jordi Trias i la cistella guanyadora de Sergi Llull

Tot i que sembli que a Màlaga s'han disputat més fases finals de la Copa del Rei, en aquesta habitual dicotomia entre la capital de la Costa del Sol i Vitòria a l'hora de rebre el torneig, la realitat és que aquesta és només la quarta vegada que fa d'amfitriona del format de vuit finalistes. El Martín Carpena, la pista on juga l'Unicaja, ha estat l'escenari de tornejos èpics i històrics, que han vist dues victòries del Barça i una altra del Reial Madrid, sempre amb finals entre els dos grans.

Així, el 2001 va ser l'escenari de la victòria del Barça de Pau Gasol. En un partit molt igualat, el triomf dels catalans va ser per un ajustat 80-77, amb 25 punts de l'ala pivot de Sant Boi, que, aquell mateix estiu, emprendria l'aventura nord-americana de l'NBA.

Màlaga tornaria a ser la seu del torneig el 2007 i, contra tot pronòstic, el Barça de Dusko Ivanovic, que patia molt a la lliga, va guanyar per 53-69. El gironí Jordi Trias, posterior heroi de l'ascens a l'ACB del Manresa el 2018, seria l'MVP del torneig.

L'últim cop va ser el 2014 i tot es va decidir en l'últim segon, quan Sergi Llull es va aixecar trepitjant la línia de tres i va donar la victòria al Reial Madrid sobre el Barça, que s'havia avançat amb punts d'Oleson, per 76-77.

Prem per veure més contingut per a tu