Els pilots manresans Ander Mirambell i Paula Raul van convertir-se ahir en els primers campions d'Espanya de skeleton, després que la Federació Espanyola de Gel prengués com a referència la cursa que es va disputar al traçat suís de Saint-Moritz. Mirambell va imposar-se als dos competidors que aquesta temporada han començat a prendre part a curses internacionals, els joves Adrián Rodríguez i José Pérez. I Paula Raul, sola en la categoria, va aprofitar per anar perfeccionant el nivell de cara al futur.

Mirambell va fer un registre de 2.19.32, amb el qual va superar Rodríguez, que va acabar amb 2.25.42, i Pérez va tancar la seva participació amb 2.40.76. Va ser el temps acumulat en les dues baixades. Amb el seu registre, Mirambell també hauria guanyat el campionat de Suïssa, que també es corria ahir, ja que el vencedor, Basil Sieber, va acabar amb una marca acumulada de 2.19.67.

En la categoria femenina, Paula Raul va fer un temps de 2.34.69. La guanyadora del campionat helvètic, Jill Gander, havia fet 2.23.47. La manresana, que va deixar l'atletisme fa pocs mesos i que ha competit en algunes proves a Amèrica enguany, encara té molt marge de millorar en el futur.

Mirambell, campió de la Copa Amèrica i amb plaça fixa per a la Copa del Món de l'any que ve, encara un final de temporada amb el Mundial. Abans, tot l'equip anirà a Königssee, la setmana vinent, per fer-hi una estada de perfeccionament.