El de Javier Cifuentes no va ser un mandat llarg al capdavant del CN Manresa, però sí intens. Va viure en la seva pròpia pell la dissolució del club per culpa dels deutes, sobretot amb l'Ajuntament. La desaparició es va confirmar entre els anys 2013 i 2014.

Troba bé que es recuperi el nom de CN Manresa?

Home, i tant! Així podrem seguir escrivint més capítols de la història del CN Manresa. A veure si, a més, tornen a sortir nous campions. Manresa mereix tenir un club de natació amb el nom de la ciutat, sens dubte. Segur que, amb la recuperació de la denominació de sempre, l'entitat pot créixer més dels que ho està fent ara.

Quan es va dissoldre el club, el 2014, pensava en la possibilitat que algun dia es podria tornar a dir CN Manresa?

I tant que hi comptava. Fins i tot recordo que el primer president del CN Minorisa, l'entitat que en va agafar el relleu, Paco Valverde, va fer gestions perquè ningú es pogués apropiar del nom de CN Manresa. L'advocat Benjamí Garcia tenia clar que un cop quedés tancat el concurs de creditors es podria fer la recuperació.

I el moment ha arribat ara.

Jo fins i tot creia que podia haver estat abans, però és clar que ara mateix el CN Minorisa té els directius idonis per recuperar el nom de CN Manresa. Són gent del club de tota la vida i amb ells ha estat tot més fàcil. Han donat l'empenta definitiva perquè per sobre de tot tenen els sentiments arrelats i coneixen a fons tot el que envolta el CN Manresa.

La natació i el waterpolo es troben ara mateix en un moment d'impàs. Què creu que fa falta perquè, a partir d'ara, el CN Manresa doni una empenta a aquests esports?

Primer de tot han de disposar de més hores d'aigua; aquesta és la clau. L'altra és poder gestionar de forma real els cursets que es fan a les Piscines Municipals. Ara els fan la gent d'Aigües de Manresa, i no dic que ho facin malament, però els ensenyen a nedar i prou. No motiven els nens i nenes perquè és facin nedadors.