La UEFA ha confirmat aquest dimecres l'ajornament sense data de tots els partits de seleccions nacionals que havien de jugar-se al juny després de la reunió convocada aquest dimecres amb els seus 55 federacions, que cediran a les lligues aquesta finestra internacional perquè es puguin completar les competicions de lliga.

Aquest ajornament, decidit pel seu Comitè Executiu, inclou els partits de les eliminatòries de classificació per a l'Eurocopa 2020 i per a l'Europeu femení de l'2021, segons ha indicat la UEFA en un comunicat, en què assegura que "tots els altres partits de competició UEFA , incloent els amistosos internacionals, han estat ajornats fins a nou avís ".

Tot i que es van presentar diverses opcions per a les competicions de clubs de la UEFA, interrompudes des de mitjans de març, no es va prendre cap decisió davant la incertesa sobre quan es podrà tornar a jugar.

Les seves finals estaven previstes pel 30 de maig a Istanbul la primera i tres dies abans, el 27, a Gdansk (Polònia) la segona. Tampoc es descarta per a la seva resolució el format de final a quatre. No obstant això, no hi ha res definit. També està en l'aire la final de la "Champions" femenina que havia de ser el 24 de maig a Viena.

Després l'ajornament de l'Eurocopa a 2022 hi hauria la possibilitat de reprendre la temporada a finals de juny o començaments de juliol, el que podria prolongar-la fins a l'agost, plantejament condicionat a la situació sanitària de cada país davant la pandèmia de l'coronavirus, segons federacions participants.

Pel que fa a les competicions de categories inferiors, l'Executiu ha resolt cancel·lar les fases finals de l'Europeu sub-17 masculí, previst per al maig, i de l'Europeu femení sub-19, fixat per al juliol.

La fase final de l'Europeu femení sub-17, que és classificatori per al Mundial de la categoria, que es jugaria al maig, queda ajornada fins a nou avís, el mateix que la de l'Europeu sub-19 masculí, que dóna accés també a la cita universal de la categoria, que s'anava a disputar al juliol.

La fase final de la Lliga de Campions de futbol sala també està ajornada fins a nou avís. Afegeix la UEFA que les dates de totes les competicions de clubs de la UEFA 2020-21 queden també ajornades fins a noves indicacions i establirà nous terminis en el moment oportú en particular pel que fa a el procés d'admissió i inscripció de jugadors.

Aquí hi ha inclosos el Campionat d'Europa femení i l'Europeu sub-21 que anaven a celebrar-se el any que ve. El primer estava programat de l'11 de juliol a l'1 d'agost de 2021 a Anglaterra i el segon de l'13 a el 27 de juny també de 2021 a Hongria i Eslovènia.

Pel que fa a la llicència de clubs i assumptes financers de joc net, l'executiu de la UEFA reitera el seu absolut compromís amb la concessió de les mateixes als equips i va convenir que les actuals circumstàncies excepcionals necessiten "intervencions específiques" per facilitar la tasca de les associacions i els conjunts membres.

Així, dona suport a la proposta de donar a les associacions més temps per completar el procés de concessió de llicències als clubs fins que s'hagi redefinit el procés d'admissió per a les competicions de la temporada que ve.

Per l'actual incertesa, la UEFA afegeix que l'Executiu també "va decidir suspendre les disposicions sobre llicències de clubs relacionades amb la preparació i avaluació de la futura informació financera dels clubs", que s'aplicarà "exclusivament a la participació en les competicions de clubs de la UEFA de 2020/21 ".

La UEFA ha citat aquest dimecres als secretaris generals dels seus 55 federacions per analitzar la situació generada per la pandèmia de l'coronavirus i després de la recomanacions dels grups de treball creats el passat dia 17. En representació de la Federació Espanyola van participar Andreu Camps, secretari general , i Jorge Mowinckel Secretari d'Organització Estratègica i Relacions Internacionals de la RFEF.