Segueix-nos a les xarxes socials:

Bàsquet

La federació espanyola confirma que es posposen dues jornades més de la lliga EBA

La mesura arriba després de la pressió dels clubs per les despeses derivades dels protocols anti-covid

La federació espanyola confirma que es posposen dues jornades més de la lliga EBAManuel Hidalgo

La Federació Espanyola de Bàsquet (FEB) ha confirmat aquest dijous a la tarda que posposa les jornades 2 i 3 de la conferència catalana, aragonesa i balear de la Lliga EBA (la C) a petició dels clubs catalans, que no es van mostrar d'acord amb el finançament de les proves anti-covid que havien d'aplicar.

Així, segons la federació estatal, "després de l'ajornament durant la passada setmana de la jornada 1 de la Conferència C prevista per a aquest últim cap de setmana (16-18 d'octubre de 2020), la Federació Espanyola de Bàsquet ha comunicat avui -22 d'octubre- l'ajornament amb caràcter general de les jornades 2 i 3. Si bé, es podran disputar aquells partits en què tots dos equips mostrin la seva conformitat i així ho sol·licitin a la Federació".

De la mateixa manera, s'ha decidit iniciar la competició (excepte aquells equips que ho hagin acordat) el cap de setmana del 7-8 de novembre de 2020 coincidint amb la jornada 4 d'acord amb el calendari de la competició. Per a les dates ajornades s'ha de fixar la data dels partits entre els equips implicats, havent de disputar-se abans de la finalització de la primera volta (17 de gener de 2021) i havent de comunicar a la FEB la data acordada amb anterioritat a el 2 de desembre de 2020 . En cas que en data 2 de desembre de 2020 no s'hagi acordat la data de celebració, aquesta serà determinada per la Federació Espanyola de Bàsquet.

De la mateixa manera, es disputarà La lliga EBA Conferència C amb la realització de test previs a cada jornada, d'acord amb el que disposa el Protocol per a la tornada a les competicions de la Federació Espanyola de Bàsquet aprovat pel CSD, al no haver-se acordat per unanimitat la no realització d'aquests.

Com va explicar Regió7, els clubs catalans, reunits dimecres, primer amb la federació espanyola i després amb la catalana, desitgen per majoria que hi hagi ajuts per poder pagar tot el protocol anti-covid, unes despeses que segons algunes fonts poden superar els 5.000 euros. Hi ha prevista una reunió entre la comissió de clubs i la Federació Catalana de Basquetbol, mediadora en el conflicte, per al proper dijous, dia 29, per aportar noves solucions a aquest finançament.

Prem per veure més contingut per a tu