El cos de l'alpinista espanyol Sergi Mingote, que va morir dissabte passat durant una expedició hivernal al K2 (8.611 metres), serà repatriat demà des d'Islamabad i, després d'una parada a Doha, arribarà a Espanya diumenge, segons informa EFE.

L'alpinista Carlos Garranzo, designat per la família de Mingote per fer les gestions de la repatriació, ha dit aquest divendres a EFE que les autoritats del Pakistan han aprovat els permisos necessaris perquè es porti a terme el retorn a Espanya del cos del muntanyenc català.

Així, el cos de Mingote sortirà d'Islamabad aquest dissabte de matinada, farà escala a Doha, i arribarà a Barcelona diumenge al migdia, ha estimat.

Garranzo sortirà d'Islamabad diumenge, i farà la segona part del vol a Espanya amb Mingote. «Cal remarcar la bona predisposició i gestió de l'ambaixador d'Espanya al Pakistan, Manuel Durán Giménez-Rico, i del cònsol Santiago Lozano López per accelerar els tràmits», ha dit Garranzo.

Mingote, de 49 anys, va morir dissabte durant l'expedició després de patir una caiguda baixant del campament 1 al campament base avançat, on es va enviar un equip mèdic en va.

La mort de Mingote va ser lamentada a Espanya per dirigents de partits polítics, del món econòmic i d'entitats socials.

L'accident va coincidir amb la primera ascensió hivernal al K2, expedició que ell mateix coliderava, aconseguida per deu nepalesos. L'ascens al K2 a l'hivern, l'únic dels 14 vuit mils que no havia sigut coronat durant el període hivernal, era considerat l'últim gran desafiament de la disciplina.