El Baxi Manresa es va arribar a escapar dues vegades per deu punts o més però va cedir contra un Gran Canària que va treure partit del desgast visitant i de les pèrdues de pilota massa constants a l'últim període.

Primer quart molt complet

El partit va començar de manera espectacular per al Baxi, amb una bona defensa i amb un parcial favorable de 0-8, amb quatre punts de Hinrichs, amb triple inclòs. El Gran Canària es va estrenar amb esmaixada de Balcerowski i triple de Beirán (5-8).

De tota manera, el ritme era manresà i un 2+1 d'Eatherton i un tir de mitja distància de Mason van donar el màxim avantatge (5-13). Els insulars no estaven encertats en atac i una triangulació l'acabava Hinrichs amb el 5-15, tot i que llavors cometia la segona falta. Albicy va reduir la distància amb un triple (10-15), però dos bàsquets seguits de Sima van posar el 10-19 i van fer demanar temps mort a Fisac. La tornada, però, no va ser bona per als locals. Rafa i Dani Garcia donaven el màxim avantatge (12-23), que es va mantenir fins al 14-25 final.

Parcial amenaçador

El segon quart va començar amb desencert total per a tots dos, fins que Dani Garcia i Dulkys van anotar de tres (18-31). Tot i això, el Baxi no sabia aturar un nou element, Kilpatrick, que anotava set punts seguits i, el que era pitjor, forçava la tercera falta de Hinrichs.

Amb la tornada d'un Tabu que havia fet un bon primer quart, el ritme bagenc va baixar en atac, hi havia més errades en la passada i el tir i un altre triple, ara de Shurna, comprimia molt el resultat (28-31). Tot i el temps mort de Pedro Martínez, el ritme no va millorar. Stevic mantenia el parcial obert (30-31) i un tir lliure de Kilpatrick empatava el resultat (31-31, 13-0 de parcial). Aquest el va trencar Mason, tot i que Okoye va reigualar. L'equilibri era total. Rafa el trencava amb cinc punts seguits (35-39). Sima no aprofitava per eixamplar sota la cistella però el santpedorenc estava embalat i establia poc després el 37-41 definitiu en el parcial.

Nova escapada avortada

Els conceptes es devien repassar al vestidor, perquè el Baxi va tornar a arrencar bé, i es va disparar fins al 39-48, tot i que Mason havia comès la seva quarta falta. El partit va entrar en una fase d'intercanvi de cistelles i de faltes que permetia que el Baxi mantingués la diferència (43-51, amb un tir lliure de Tabu), amb els dos equips en bonus.

Slaughter reaccionava amb un triple (46-51), però li responien Rafa i Tabu amb la mateixa medicina (46-57). Quan tot semblava millor, el Baxi va començar a perdre pilotes i a despistar-se a darrere en dues portes enrere (52-58). L'equip estava encallat en atac, amb massa tirs poc seleccionats. Beirán reduïa (54-58) i Slaughter posava el 56-58, tot i que entre ell i Costello fallaven tres tirs lliures. Fins al final, només anotava Sima des de la personal (56-59).

Beirán destrossa a la zona

Acabats de tornar, el Gran Canària es posava davant amb bàsquets de Kilpatrick i Shurna (60-59), que tornava a fer mal des de la línia de tres després de l'enèsima pèrdua manresana (63-59) acompanyada d'un final de possessió que es menjava Tabu.

La tornada de Mason ajudava a les dues bandes del camp, però tot seguit cometia la cinquena falta i havia de marxar. Beirán feia molt mal amb el ganxo (65-61) i, a més, una zona visitant fracassava i deixava sol Stevic (67-61 a 5.57).

Eatherton reduïa la distància, i el Baxi defensava bé, però Slaughter feia molt mal amb un triple al límit (70-63). A més, Beirán feia molt mal amb cinc punts seguits, i un gran triple (75-65), i les presses arribaven.

Els àrbitres indicaven tot seguit una tècnica a Rafa Martínez per protestar una falta no indicada en plena fase de nerviosisme visitant (77-67, amb tir lliure de Costello). El Baxi intentava no rendir-se, amb un 2+1 de Hinrichs (77-70), i buscava la seva opció, però Beirán castigava el físic de Vaulet, que es ressentia de la fasciïtis plantar després d'anotar (80-73, a 1.30). Un bàsquet de Tabu donava opcions (80-75, a 55 segons) i Beirán errava. Novament Tabu anotava dos tirs lliures (80-77, a 32 segons). Llavors, Albicy provocava la quarta del belga i només anotava un tir (81-77, a 28 segons). Però Tabu es va menjar els 5 segons en un servei de banda i aquest va ser l'últim clau del taüt.