El tècnic egarenc establert a Manresa Joan Peñarroya va fent créixer el seu currículum. Després d'haver guanyat, aquest darrer octubre, la Lliga de Campions corresponent a la temporada passada, el seu equip, l'Hereda San Pablo Burgos, va sumar la matinada d'ahir el segon títol de la seva curta història de sis anys. Va ser la Copa Intercontinental, una mena de mundialet que juguen els campions de les dues competicions més importants, pel que fa a clubs, que encara regeix la federació internacional, la FIBA. Va derrotar per 73-82 el Quimsa argentí en un duel disputat a Buenos Aires i en què va dominar la primera part i va haver de patir una mica més a la segona.

Peñarroya va declarar, després del partit, que «el que hem fet és impressionant», i va fer broma afegint que, en aquest moment de la temporada, «cap equip al món té dos títols», com sí que tenen ells. Va lamentar, això sí, «no poder-ho gaudir amb l'afició» per part d'un grup que «ha creat molta química» entre tots els seus integrants.

Sobre el partit, va indicar que «guanyar finals amb facilitat és molt complicat», per explicar la possible relaxació de la seva formació, que «no ha jugat bé la segona meitat», però que va tenir-ne prou per assegurar la victòria. Vitor Benite, autor de 19 punts, i Thad McFadden, que en va fer 16, van ser els màxims anotadors de l'equip. Ara, el San Pablo Burgos s'ha de preparar amb rapidesa per a la Copa del Rei, en què haurà de jugar el primer partit dijous, a Madrid, contra el Lenovo Tenerife.

Trajectòries ascendents

Quan Peñarroya es va sumar al projecte del Burgos, la temporada passada, ho va fer en un equip que havia anat augmentant prestacions durant els seus pocs anys d'entitat professional. De fet, el CB Miraflores es va crear el 2015 i, des d'aquell moment, no va fer res més sinó anar creixent. Va assolir l'ascens a l'ACB l'estiu del 2017, amb el tècnic Diego Epifanio i, després de dos anys de consolidació, va contractar un Joan Peñarroya que venia de vuit campanyes a l'Andorra, al qual va treure de la LEB Plata fins a portar-lo als play-off de la Lliga Endesa, i d'una al Baxi Manresa, al qual havia classificat per a les eliminatòries per al títol per primer cop en 23 anys.

La temporada passada, el Burgos ja va jugar les semifinals de la lliga en la bombolla de València. En aquesta s'ha consolidat amb dos títols, la Lliga de Campions i ara la Intercontinental.