Biel Salas (Avinent Manresa) i Marta Gallo (Petromiralles-CA Igualada) van assolir la medalla de bronze en les proves de 60 metres tanques i salt de llargada, respectivament, en els Campionats d'Espanya sub-20 en pista coberta, que van tenir lloc durant el cap de setmana a Antequera (Màlaga). Els dos podis van ser les puntes de llança d'una actuació global que va incloure altres bones actuacions dels atletes de la Catalunya central.

Biel Salas va ser 2n a la primera semifinal dels 60 m tanques, amb 8.12, un registre que va millorar a la final aturant el cronòmetre en 8.09, assolint així la seva marca personal. El manresà només va cedir davant de Niklas Morales, del CA Torrent, amb 8.00, i Jorge Garcia (Go Fit.), amb 8.09.

Per la seva part, Nerea Pérez, de l'Avinent, va fer 4a en perxa, amb 3.65, una prova que va guanyar Clara Fernández (CD Nike), amb 3.87. El també manresà Arnau Roig va disputar les semifinals dels 60 m i va fer un bon registre de 7.09, però no va poder accedir a la cursa decisiva.

Un podi en 8 centímetres

En un concurs de salt de llargada molt igualat, la igualadina Marta Gallo es va penjar la medalla de bronze, a només 8 centímetres de l'or. En el tercer intent, Gallo va arribar als 5.81 i va establir una nova marca personal, un registre que va igualar en el quart salt. La representant del Petromiralles va fer un concurs molt interessant en el que també va arribar a 5.71 en el segon bot i 5.75 en el darrer.

El graó més alt del podi el va ocupar Evelyn Yankey (València CA), que va saltar 5.89 i va fer valer els 5.83 com a segon millor intent per superar Claudia Rubio (CA Torrent), que també va arribar a 5.89, però la seva segona millor marca va ser de 5.74.

El Petromiralles-CAI va obtenir tres altres places de finalista en els campionats celebrats en terres andaluses. En la llargada masculina, Aitor Caldito va finalitzar sisè, amb un millor intent de 6.99 en un concurs que es va adjudicar Jordi Cots (València CA), amb 7.37. En alçada, Laia Planas va acabar 7a amb 1.60 m, i l'or va ser per Una Stancev (Cueva de Nerja), amb 1.79, i Pol Roca també va ser 7è en franquejar els 1.90 m en una prova en la que va dominar Èdgar Climent (U. Colomenca), amb un millor salt de 2.06.