El projecte de Saras Jasikevicius al capdavant del Barça haurà d’esperar a una millor ocasió per sumar la tercera Eurolliga de la història del club. En una final intensa i molt igualada, el conjunt blaugrana va acabar cedint a darrera hora tot i l’esforç que va significar remuntar onze punts i empatar el partit quan quedaven cinc minuts per la conclusió del matx.

En el duel disputat al Lanxess Arena de Colònia, l’equip turc va conquerir el primer títol de la seva història. Per la seva part, el Barça va sumar la sisena final perduda de les vuit que ha jugat.

El MVP de la fase regular, el serbi Vasilije Micic (25 punts), i el nord-americà Shane Larkin (21 punts) van ser els artífex del triomf turc, mentre que Cory Higins va ser de nou el millor dels blau-grana, amb 23 punts.

El Barça va comptar amb Calathes, lesionat divendres a la semifinal, en el cinc titular. Els catalans van dominar el primer parcial, però van perdre de 10 el segon. A partir d’aquí, l’Efes va controlar la situació si bé el Barça no va baixar mai els braços. Dins del darrer quart, l’equip va concretar la remuntada (69-69), però en els darrers cinc minuts els turcs van ser més efectius i van saber trobar la cistella rival amb més facilitat que els blaugrana. L’equip s’haurà de centrar ara en la Lliga Endesa, els play-offs de la qual comencen avui.

Comencen els quarts de final dels play-offs de l’ACB

El partit entre el València i el TD Systems Baskonia, que es juga avui a les 19.45 h, dona el tret de sortida dels play-offs de la Lliga Endesa, que culminaran a mitjan juny. En la jornada inicial d’avui també es disputa el matx entre el Reial Madrid i l’Herbalife Gran Canària (22h), mentre que demà es viuran els duels Lenovo Tenerife-Hereda San Pablo Burgos (19.45 h) i Barça-Joventut (22 h). Es classificaran els equips que guanyin primer 2 partits. Les semifinals i la final abandonen enguany el play-off a 5 partits i també es faran a un màxim de 3.